Little People 2018

Activitate Insigna Curajului

 Peste 200 de pacienți de pe secția de oncohematologie au beneficiat de activițăți zilnice în perioada iunie 2018 – martie 2019.

În luna iunie am organizat Întâlnirea Strategică a Specialiștilor Little People în locația în care peste doar câteva săptămâni urma să organizăm tabăra de vară a tinerilor supraviețuitori de cancer.

În luna august am organizat cea de-a 11-a ediție a Taberei de Vară Temerarii unde au participat 120 de tineri supraviețuitori de cancer din România și Republica Moldova. Dintre aceștia, 12 au fost participanți din zona de vest care au avut șansa să se revadă cu prietenii făcuți în alte ediții ale acestei tabere. Pentru alții a fost prima participare la un asemenea eveniment, prima dată când au plecat de acasă după finalizarea tratamentului oncologic, prima ocazie în care au reușit să se integreze într-un grup, să povestească experiența prin care au trecut, să învețe din poveștile de reușită ale celorlalți participanți, să plângă, să râdă și să realizeze că diagnosticul de cancer nu te definește, ci te face mai puternic.

Întâlnirea Națională a Voluntarilor din domeniul onco-pediatriei a avut loc în luna noiembrie în Sibiu, unde au participat echipele de voluntari din toate centrele de specialitate din România, dintre care 12 au fost din Timișoara. Am putut să le oferim voluntarilor informații importante despre ce înseamnă adaptarea pacienților atât la situația de spital, dar și ce înseamnă pentru supraviețuitori să revină la viața de dinainte.

Luna decembrie ne-a oferit ocazia de a organiza Gala de Crăciun Temerarii, eveniment la care au participat 241 de Temerari din România și din Republica Moldova, dintre care 19 din zona de vest a țării. Devenit deja un eveniment de tradiție printre Temerari, e un moment aparte în care alături de cadrele medicale din domeniul onco-pediatric, sponsori și prieteni dragi ai asociației se sărbătorește Crăciunul în ceea ce a devenit de-a lungul timpului familia Little People: locul unde Temerarii veterani se bucură de la an la să petreacă împreună cu prietenii făcuți în anii anteriori, în timp ce pentru Temerarii ce doar au terminat tratamentul e o ocazie perfectă să se alăture unei comunități deosebite. Se serbează reușita vieții sub cele mai frumoase forme.