Little People

Little people

Fiecare kilometru parcurs înseamnă pentru noi încă o oră câștigată în spital alături de copiii bolnavi de cancer, înseamnă continuarea programului zilnic de suport implementat încă din 2010 în Timișoara, singurul astfel de program recunoscut la nivel național. Prin ”Cursa împotriva cancerului”, atât pacienții cât și aparținătorii internați în cadrul secție de oncohematologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Louis Țurcanu” din Timișoara au beneficiat de îngrijire specializată, de suport informațional și de un sprijin psihologic prin intermediul unor activități terapeutice dedicate. 

Prin susținerea dumneavoastră am achiziționat materiale creative și educaționale necesare implementării activităților pentru 25 copii/zi, am venit și în sprijinul comunității medicale prin procurarea de medicamente care nu sunt decontate de către stat, dar sunt indispensabile în tratamentul oncologic, am dotat camera de joacă și terapie cu 2 mese și jocuri educaționale necesare în implementarea programului zilnic de suport al pacienților, un specialist coordonator angajat al Little People a avut zilnic intervenții psihologice individualizate, la marginea patului fiecărui pacient și a fost responsabil de pregătirea, monitorizarea, îndrumarea și supervizarea activităților derulate de echipa de voluntari, am realizat un  video despre programul național de suport al pacienților care reprezintă oglinda muncii noastre de zi de zi.

Să fim alături de copiii bolnavi de cancer, să găsim cele mai bune modalități pentru a le oferit sprijin psihologic, să le oferi speranță și încredere, reprezintă pentru noi o onoare și o mare responsabilitate. Vă mulțumim pentru că le sunteți alături în lupta lor împotriva cancerului.

“Sunt curajos pentru că mă lupt cu aftele și fac activitățile când nu mă simt bine“. (D. – 6 ani – pacient internat în cadrul secției de oncopediatrie din Timișoara)