Meet in Nature @GreenFeel

Meet (in) Nature @Greenfeel este un proiect implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara şi susţinut de Flex Foundation prin care, în cadrul unor ateliere participative, ne-am propus să transformăm o grădină comunitară urbană într-un hub în aer liber pentru învățare, joacă, relaxare, cercetare, implicare și experimentare în urban, mai aproape de natură.

Pe 14 septembrie 2021 am celebrat munca şi rezultatele proiectului Meet (in) Nature alături de grădinari, voluntari de la Flex – Romania şi alte persoane cu iniţiativă din comunitate. Pe lângă acţiuni de plantări de copaci şi plante melifere, în lunile trecute am realizat un spaţiu deschis multifuncţional pe care l-am denumit Agora Flex şi care sperăm să ne aducă împreună de acum înainte în acţiuni semnificative, care preţuiesc natura din oraş.

Atelierele au făcut parte din activitățile de meșterit și grădinărit comunitar și au implicat:


– ameliorarea calității vieții prin acțiuni educative bazate pe experimentare, joacă, dialog, și curiozitate;
– abordarea și experimentarea unor teme ecologice și de responsabilizare civică;
– apropierea de natură și conectarea cu oameni de vârste și preocupări diferite.

Mulţumim arhitecţilor de la Terrapia, peisagiştilor Raluca Rusu şi Alexandru Ciobota, biologului Cosmin Ivaşcu şi tuturor celor care adus energie, au pus umărul şi au contribuit la o experinţă ca o lecţie pentru un viitor mai bun. Mulţumim Flex Foundation şi Flex România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *