MISC 2018

Proiectul „MISC pentru cultură în Iosefin” a fost ca o carte de vizită a cartierului pentru a atrage atenția timișorenilor și turiștilor asupra valorii zonei și potențialului său turistic și cultural. Acest lucru s-a realizat prin activități artistice (constând în principal în fotografie, video, text, arte performative) și crearea unei colecții de artă care să facă o prezentare poetică a cartierului Iosefin prin implicarea și invitarea artiștilor locali și a comunității locale în dezvoltarea operelor.

Echipa MISC a susținut o serie de atelierele de teatru pentru copiii și tinerii din cartier, pe două categorii de vârste: 6-10 ani și 11-18 ani. Pictura pe pânză, jocurile de cunoaștere, de socializare și dezinhibare au fost pe placul celor mai mici, care s-au dovedit a fi foarte receptivi și curioși, dar și toleranți unul față de celălalt având în vedere diferența de vârstă. Atelierele celor mari au constat în exerciții de încălzire fizică, exerciții de dicție și atenție, improvizație și crearea unor măști în funcție de improvizație și personajele inventate pe parcursul zilei.

Explorarea câtorva zone de interes prin ochii lui Gheorghe Sfaiter – Profesor Universitar al Facultății de Arte Timișoara și regizor de film, și a Idei Jarcsek-Gaza – actriță a Teatrului German de Stat Timișoara, a dus la crearea celor 2 filmulețe încărcate pe Youtube, pentru promovarea culturii și revitalizarea cartierului Iosefin.