My Bike RO Bike: donează o bicicletă și fă un copil fericit

My Bike RO Bike este o campanie de donare de biciclete organizată de Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România. Campania va avea loc în perioada 15 martie – 5 mai 2024 și se vor colecta biciclete funcționale de diferite mărimi, în special cu roți de 26 și 28 inch.

My Bike RO Bike e o campanie prin care vrem să încurajăm oamenii să doneze bicicletele vechi, dar funcționale, către o comunitate care are nevoie de ea. Profesorii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș organizează activități cu copiii, îi învață să meargă pe biciclete, organizează activități săptămânale cu copiii pentru a învăța și regulile de circulație, dar le arată și cum să își întrețină bicicletele. Cea mai mare problemă este faptul că le lipsesc chiar bicicletele, iar noi am decis să le dăm o mână de ajutor  printr-o campanie de donație. Ne dorim ca împreună să îi ajutăm pe acești copii să devină mai încrezători, mai independenți, să se integreze mai bine în comunitate.”, a spus Daniela Chesaru, directorul Fundației Comunitare Timișoara.

Bicicletele vechi, dar funcționale, colectate prin programul My Bike Ro Bike pot fi aduse la magazinul Decathlon din Timișoara (str. Ștefan Procopiu nr. 1) în perioada 15 martie – 5 mai 2024.

Oricine dorește să își doneze bicicleta unui copil, trebuie întâi să o verifice pentru a fi funcțională, să se înscrie în acest FORMULAR prin care să anunțe ziua în care va aduce bicicleta, și să lase și un mesaj viitorilor beneficiari.

Bicicletele colectate vor fi apoi transportate la Recaș și donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu. 

„Elevii noștri sunt copii cu cerințe educaţionale speciale care provin din medii sociale şi economice dezavantajate. Preocuparea familiilor asupra greutăţilor zilnice, face ca foarte puţini copii să aibă acces la resurse necesare achiziţionării unei biciclete sau a unor componente necesare reparării în regim propriu a celor existente. Ne dorim să desfășurăm activități atractive care să contribuie la creşterea prezenţei la şcoală a unui număr cât mai mare de copii; încurajarea utilizării bicicletei ca şi mijloc de transport sustenabil, dezvoltarea încrederii şi capacităților necesare pentru a circula în siguranţă.”, a spus Lavinia Hansman, profesor coordonator al proiectului din partea CSEI Recaș.

Pentru mai multe informații despre campanie ne puteți contacta pe pagina Fundația Comunitară Timișoara sau la telefon 0799 518 728.

RO Bike Valley este un program al Fundației Comunitare Timișoara susținut de Decathlon România, care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația, și care se desfășoară în județele Timiș, Caraș Severin și Arad.

*****

DESPRE CENTRUL ȘCOLAR PENTRU EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „CONSTANTIN PĂUNESCU” RECAȘ

În decembrie 2023, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Recaș a fost singura școală specială din România care a primit «Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler» din partea Președintelui României. 

www.cesrecas.ro

DESPRE RO BIKE VALLEY

RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul. Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, access, comunitate.

www.robikevalley.ro 

DESPRE FUNDAȚIA COMUNITARĂ TIMIȘOARA

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016 de către un grup de oameni preocupați de binele comun. Misiunea noastră este să construim încredere în comunitate, să sprijinim inițiativele locale și să realizăm conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere. 

www.fundatiacomunitaratimisoara.ro 

DESPRE DECATHLON ROMÂNIA

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 31 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1600 de coechipieri în 2023. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepand cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România”.

www.decathlon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *