”Nu lăsa cancerul să învingă” la Timotion 8 – imist

Proiectul ”Nu lăsa cancerul să învingă” al Asociației OncoHelp de la Timotion ediția a VIII-a a reușit să strângă în jurul unui subiect sensibil, un număr impresionant de susținători. De la alergători și donatori, până la companii mai mici sau mari, comunitatea a contribuit la achiziția unui ecograf mamar ACUSON Juniper – Siemens. Zilnic, aproximativ 20 de persoane beneficiază de investigații imagistice cu ajutorul noului echipament achiziționat, atât paciente ale centrului OncoHelp, cât și femei care efectuează periodic controale medicale pentru depistarea precoce a cancerului la sân.

Prin participarea consecutivă la Timotion și alte activități derulate, Asociația OncoHelp și-a propus să dezvolte conceptul de PREVENȚIE în SĂNĂTATE, prin conștientizarea factorilor de risc și a metodelor de prevenirea a unor tipuri de cancer, pentru a avea un impact pozitiv asupra statisticilor, ținând cont că până la 40% din cazurile noi de cancer pot fi prevenite.

Pentru a patra oară am trăit o experiență minunată alături de oameni dragi și empatici.

”Nu lăsa cancerul să învingă” – titlul proiectului Asociației OncoHelp înscris la Timotion 8 – este un îndemn care definește munca noastră de zi cu zi, și în egală măsură puterea și solidaritatea unei întregi comunități. Implementarea cu succes a proiectului se datorează tuturor celor care au înțeles cât este de important să acționăm preventiv și totodată cât este de important să diagnosticăm cancerul de ân într-un stadiu incipient. Din fondurile strânse la Timotion 8, am achiziționat un ecograf performant ACUSON Jupiter, echipament integrat în Compartimentul de Imagistică Medicală din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.