O nouă ediție Sportul pentru toți, la Timișoara

Programul care finanțează infrastructura sportivă de la școlile și liceele din Timișoara, revine cu o nouă ediție. Prin Sportul pentru toți se acordă finanțări nerambursabile instituțiilor de învățământ și organizațiilor non guvernamentale care propun proiecte de reamenajare și îmbunătățire a facilităților sportive din școlile din Timișoara.

Programul este finanțat de Decathlon România și implementat  local de Fundația Comunitară Timișoara. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 se ridică la Timișoara la 200.000 lei.

Cui se adresează?

Programul Sportul pentru toți se adresează școlilor gimnaziale sau liceelor, asociațiilor de părinți din școli, dar și altor organizații non-guvernamentale care pot depune proiectul pentru renovarea sau reamenajarea terenurilor sau sălilor de sport din cadrul unei școli gimnaziale sau a unui liceu din Timișoara.

„Sportul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, nu doar fizică, ci și mentală. Așadar, alături de celelalte programe ale Fundației Comunitare Timișoara care promovează educația și mișcarea – cum ar fi Timotion sau Ro Bike Valley, iată că dăm startul celei de-a doua ediții a programului Sportul pentru toți, prin care finanțăm infrastructura sportivă din școli și licee. Credem că toate aceste programe dezvoltate de noi se completează reciproc și ne dorim să punem împreună bazele unei comunități sănătoase.”, spune Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara

Care este calendarul?

Termenul limită de depunere a propunerii de proiect este 31 mai 2023. Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție în mai multe etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, vizita echipei Fundației Comunitare Timișoara și selecția realizată de către un juriu independent.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în cursul lunii iunie 2023.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul programului: www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti

Cum a fost prima ediție?

În cadrul primei ediții de la Timișoara au fost finanțate patru școli – Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu, Colegiul Național Bănățean și Liceul cu Program Sportiv Banatul. În total, au fost refăcute prin program o sală de sport cu covor PVC sportiv, un teren de sport cu gazon sintetic, o pistă de atletism, o pistă de elan și o groapă cu nisip și au fost amplasate o tribună de 90 de locuri, au fost marcate terenuri de baschet, s-au montat 8 coșuri de baschet și 2 mese de ping-pong. De aceste investiții realizate de școli prin Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România, beneficiază astăzi peste 5500 de elevi.

Despre programul ”Sportul pentru toți”

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Comunitară Brașov și Fundația Comunitară Prahova  împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2023, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție, în Prahova.

***

Despre Decathlon

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1600 de coechipieri în 2022. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând in permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta “Fabricat în România”.

Despre Fundația Comunitară Timișoara

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construim mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 200 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *