Observatorul de la 4

Provocarea

Echipa Asociației de la 4 (un grup de studenţi, viitori arhitecţi) şi-a propus să contribuie la amenajarea spațiului exterior al Observatorului Seismologic din Timişoara şi la transformarea sa într-un spaţiu deschis pentru comunitate alături de proiectul Seismo Lab Parc, dedicat educaţie pentru ştiinţă şi nu numai. Pentru aceasta au realizat un pavilion și mobilier urban format din bănci, refugii de odihnă şi un rastel de biciclete. 

„Încă de la începutul proiectului foarte mulți oameni au aflat de existența Observatorului Seismologic Timişoara, am reușit sa dăm vestea mai departe şi să invităm mulți oameni să ni se alăture, ori pentru a ajuta la construcția foișorului sau să participe la atelierele organizate de Seismo Lab. După fiecare interacțiune am avut surpriza să aflu că oamenii care au vizitat Observatorul s-au bucurat să descopere un spațiu verde și linistit în Timișoara despre care nu ştiau nimic. Astfel că odată cu venirea primăverii în fiecare weekend cel puțin 10 voluntari noi se alăturau nouă pentru a ajuta la construirea foișorului.”

Buget alocat din Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi: 13.818 RON

Imagini: Asociaţia de la 4

„Observatorul de la 4” şi „Seismo Lab – Parc” sunt proiecte susţinute prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.