Parcele pentru grădinărit marca Grădinescu

Ţi-ai dori să ai grădina ta în 2020? Avem parcele libere! Prin parcelele lui Grădinescu ne dorim să dezvoltăm împreună grădini unde cultivăm fără chimicale, ecologic, cu grijă faţă de diversitatea naturală.

Grădinile programului Grădinescu Timişoara din cartierul Ronaţ sunt locuri în care se poate manifesta un stil comunitar în oraş, unde oamenii pot lucra şi învăţa împreună, pot cerceta şi inova, se pot relaxa, pot cultiva şi îngriji legume şi fructe diverse, pe care apoi le pot consuma împreună. Parcelele au în medie 150 – 200 mp.

Fie că îţi doreşti o parcelă doar pentru tine sau vrei să începi un proiect de grădinărit împreună cu prieteni sau familia, completează  până la finalul lunii februarie şi vom reveni noi cu un mesaj pentru a stabili o întâlnire informativă. Parcelele se oferă pentru o anumită perioadă de timp, iar regulile de dare în folosință se stabilesc de comun acord între proprietar (Fundația Comunitară Timișoara) și solicitant.

În luna februarie (sau cel târziu martie, în cazul în care vremea nu ţine cu noi) vom organiza un eveniment public unde vom prezenta parcelele rămase libere şi vom discuta despre conceptul de grădinărit urban comunitar, îţi vom arăta ce am construit până acum şi care sunt planurile noastre pentru viitor.


Click pentru Video

Cum se caracterizează grădinile urbane comunitare?

🌱 Spațiul cultivat: loturi individuale mici & comunitare;

🌱 Scop principal: grădinăritul pentru învățare, relaxare, socializare și obținerea unei mici recolte;

🌱 Tehnologie de producție: preponderent manuală, tehnici din agroecologie şi permacultură.

🌱 Oameni mai mulți, mai puțină tehnologie;

🌱 Orientarea către comunitate, social, învățare, care determină o diversitate de abordări în grădinărit;

🌱 Grădina este în egală măsură un spațiu de relaxare și producție;

🌱 Grădina urbană comunitară necesită coordonarea participativă a membrilor săi.

Programul Grădinescu Timișoara Greenfeel îşi propune să creeze o comunitate în jurul activităţilor de grădinărit urban, pe un teren din zona Ronaţ, Str. Pastorilor, nr. 20. Fundaţia Comunitară Timişoara implementează proiectul alături de partenerii săi locali: AsoP Vest, ReCult, Alergotura şi Ceva De Spus.

GreenFeel – Grădinescu Timişoara este beneficiar al Programului de Finanțare Creştem Grădinescu, coordonat de către Institutul de Cercetare în Permacultură din România și sponsorizat de Kaufland România. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *