Planeta Petrila @ Timotion 2020

Proiectul Robotics Valley participant la ediția Timotion 2020, și-a dorit să continue seria evenimentelor de acest fel desfășurate în Valea Jiului în anii anteriori. Astfel, după evenimentele din 2019 (Mina Petrila, prima ediție) și 2020 (Biblioteca Universității din Petroșani, a doua ediție), ediția din 2021 s-a desfășurat în 21 august în aer liber, în cel mai bine amenajat parc al Municipiului Lupeni. Activitatea a fost considerată o competiție demonstrativă off-season în calendarul First Tech Challenge, fiind desfășurată în cadrul festivalului Luna Fest. Evenimentul a reușit să adune 11 echipe de robotică din Petrila, Petroșani, Vulcan, Craiova, Hunedoara, Arad, Râmnicu Vâlcea, Deva și Târgu Jiu, o echipă amatoare de coding din Petrila, reprezentanții catedrei de robotică ai Universității din Petroșani și speakeri din partea proiectelor Universitatea Copiilor – Pheraclos (București), E-Twinning Erasmus, Esero România, Scientix și Științescu HUB (Sibiu). Pe lângă prezentările la stand, au fost organizate trei activități cu caracter interactiv: workshop WeDo 2.0 coordonat de Alina Hoară (Științescu Hub Sibiu), teste cu ATV-ul electric al Universității din Petroșani (drd. Cosmin Rus) și demonstrativul de robotică între echipele de robotică participante. Prin fondurile strânse la Timotion VI am reușit să sprijinim echipa RO063 Wafy a Colegiului Tehnologic Constantin Brâncuși din Petrila în organizarea acestui eveniment, precum și să achiziționeze echipamente necesare pentru construcția propriului robot.

Proiectul ”Robotics Valley” a fost implementat de Asociația Planeta Petrila și a beneficiar de o finanțare în valoare de 939 de lei din partea Fundației Comunitare Timișoara, în urma fondurilor strânse la Timotion 2020.

Este excepțional că putem să avem acest parteneriat de lungă durată cu Asociația Planeta Petrila. Pentru elevii noștri, bulversați în ultimul an de educația online, a fost o gură de aer proaspăt și o mândrie că au putut invita colegi și prieteni din alte orașe ale țării. Așteptăm cu interes evenimentele viitoare și vrem să alergăm în 2022 la Timotion pentru a ne susține în continuare activitățile!” Nicoleta Cândea (prof. Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși Petrila, coordonator RO 063 Wafy)