Podul de poveste

Provocarea

Podul de Poveste este un proiect de înfrumusețare a spațiului fizic și a mediului social. Acesta a vizat înfrumusețarea podului pietonal din Parcul Uzinei de apă din Timișoara prin pictură și croșetat. Pe lângă înfrumusețarea podului scopul principal al proiectului a fost de a implica oameni în activități creative.

3 obiective au fost setate la începutul proiectului:

  • Primul obiectiv a fost înfrumusețarea podului pietonal din Parcul Uzinei de apă din Timișoara, prin pictură și prin croșetarea unor învelitori colorate pentru balustradele metalice superioare și pentru minim 200 de bare metalice verticale, prin interacțiunea și implicarea locuitorilor cartierului și a trecătorilor prin parc. 

Podul a fost curățat, vopsit și decorat cu materialele croșetate în cadrul proiectului. 

Peste 350 m de benzi colorate cu lățimea de minim 10 centimetri fiecare. 200 de bare metalice verticale și balustradele au fost decorate cu materialele croșetate. Aproximativ 200 de persoane au învățat să croșeteze în acest proces și peste 600 de persoane au fost implicate în întregul proiect. 

  • Obiectriviul 2 a fost reutilizarea creativă a unor materiale textile printr-un apel pentru colectare de materiale uzate din care s-au realiza panglici care au fost împletite pentru a  decora 2 copaci, aflați de o parte și de alta a podului. Acțiunea s-a desfăşurat prin implicarea comunității locale.
  • Obiectivul cu numărul 3 a fost formarea unei comunități bazate pe colaborare în jurul Parcului Uzinei prin activități creative

Ce s-a relizat?

35 de întâlniri tematice sub forma unor ateliere creative, la care se adaugă întâlnirile de vopsire a podului, montarea a panglicilor colorate şi montarea sacoșelor cu donaţii de Moş Nicolae. În cadrul acestei campanii peste 300 de jucării și peste 150 de articole de îmbrăcăminte pentru copii au fost donate. 

Podul de Poveste – Schițe multicolore / atelier creativ cu Livia Mateiaș

În data de 24 iulie de la ora 18 am dat startul proiectului și ne-am întâlnit la podul din Parcul Uzinei de apă din Timișoara. A fost un atelier creativ de pictură, în care am făcut brainstorming și am schițat idei de pictură pentru pod. De asemenea  am stat de povești și ne-am relaxat pe malul Begăi.

Croșetăm Povești / Atelier creativ cu Anca Mircu

Dragul pentru croșetat se lipește de tine odată ce faci primul „ochi de lanț” și se dă mai departe cu bucuria de a împărtăși altora din binele tău. Pentru că atunci când croșetezi, ți-e bine. 

Despre croșetat se spune că are un efect de relaxare similar cu meditația sau yoga. Este în stare să reducă ritmul cardiac și tensiunea arterială, precum și să micșoreze nivelul de cortizol în sânge – hormonul stresului. Ne ajută să scăpăm de dependențe, depresie sau anxietate și îmbunătățește nivelul de autoapreciere. Croșetatul oprește timpul în loc, ne dă răgazul să gândim în tihnă și să rupem ritmul iute al vieții.

Mai mult, atunci când croșetăm împreună, socializăm, creăm legături durabile și, mai presus de toate, ne cunoaștem pe noi înșine prin prisma celorlalți.

Acesta a fost primul atelier de croșetat în care am invitat publicul să descopere texturi și culori, mai intense sau mai discrete, să dea naștere ideilor îndrăznețe și să îndulcească griul metalului cu firul și croșeta.

De la croșetat Podul de Poveste la Propria noastră Poveste / Atelier creativ cu Diana Szenasi 

De la croșetat Podul de Poveste, am invitat publicul să facem trecerea către propria poveste. 

Am împletit împreună, fir cu fir, povestea noastră, a fiecăruia dintre noi, prin discuții la liber cu rol de catharsis care ne-au eliberat de stresul cotidian. Împreună am creat un mediu prietenos și liber de prejudecăți, care ne-a permis să ne exprimăm deschis atât creativitatea (prin activitatea de croșetat), cât și propria persoană (prin povestea despre noi înșine, pe care am împărtășit-o în grup).

Podul de Poveste a devenit astfel un loc aparte pentru sufletul nostru, puntea de legătură dintre ceea ce am fost și ceea ce am putea fi, un loc drag și cu semnificație pentru fiecare dintre cei care au contribuit la transformarea lui. În cadrul acestui atelier estimăm că au participat minim 35 de persoane. Iar ca durată, a fost unul din cele mai lungi ateliere.

Pictăm podul imaginar / atelier creativ cu  Livia Mateiaș 

Un atelier de pictură în care am făcut un exercițiu de imaginație și am pictat un pod imaginar. Am folosit o hârtie mare de 5 x 1.5 m pe care s-au pictat idei pentru Podul de Poveste. Atmosfera a fost foarte veselă și creativă.”

Fotografii de poveste /atelier creativ cu Claudia Tănăsescu

Un atelier de fotografie în cadrul căruia:

am învățat să privim lumea dintr-o altă perspectivă prin lentila aparatului foto sau a telefonului

ne-am dezvoltat creativitatea și abilitățile artistice prin intermediul fotografiei

am învățat să ne exprimăm și să comunicăm prin intermediul imaginilor

Am creat exerciții interesante și jocuri de grup care au la bază fotografia, o artă care îmbogățește viața.

Qigong sau conexiunea cu energia universului / Atelier creativ cu Ramona  Venturini

Qigong este o practică energetică, aceasta își are originea în China. Qi este energia și Gong înseamnă lucru. Am învățat să lucrăm cu energia, cu respirația și am experimentat împreună aspirarea energiei și a luminii din univers.

Călătorii, discuții și croșetat / Atelier creativ cu Ramona Venturini 

Un atelier de networking în care am povestit despre călătoriile noastre fizice și imaginare. Ramona Venturini a împărtășit din experiența sa pe Camino de Santiago. Este un drum de sute de km care se face pe jos, cu rucsacul în spate. Trăirile de pe drum și momentul de finish la Santiago de Compostela unde este înmormântat apostolul Iacob, un loc de vindecare, de bucurie și conectare la tot și toate. 

Ramona Venturini este o călătoare prin excelență, un pelerin mai exact, care cu multă recunoștintă în suflet, cu modestie și perseverență a străbătut până în prezent de 11 ori Camino de Santiago. S-a întors de fiecare dată cu fața mai luminoasă și cu inima mai expandată de frumusețea naturii și a universului. Ramona este Instructor Qigong, autoarea cărții Pelerini la Santiago de Compostela și pentru iubitorii de călătorii, meditație și mișcare a ghidat acest atelier de discuții și croșetat. 

Discuții și croșetat / Atelier creativ cu Claudia Tănăsescu

În acest atelier Claudia Tănăsescu a folosit tehnici de terapie prin artă, jocuri, povești, imagini și croșetat. Totul într-o atmosferă proietenoasă numai bună pentru autocunoaștere și dezvoltare personală. 

Antreprenoriat social, discuții și croșetat / Atelier creativ cu Livia Mateiaș 

O seară relaxantă în care am vorbit despre cum putem să ne implicăm astfel încât să aducem bucurie în jurul nostru și să ajutăm la rezolvarea unor probleme ale comunității din care facem parte. Am dat exemple de modele de întreprinderi sociale românești. Livia a împărtășit experiența recentă pe care a avut-o în Polonia într-un curs de formare sub denumirea More than Money și despre modele de antreprenoriat social pe care le-a descoperit acolo. Acest atelier a fost parțial filmat și în urma lui s-a făcut un reportaj care a fost transmis la Qub TV.

Joacă-te să-ți descoperi universul / Atelier creativ cu Iunia Pașca

În acest atelier am îmbinat activitatea ce dă viață Podului de Poveste – și anume croșetatul cu jocul The Integration Game și poveștile noastre. Am împletit și despletit povești stând în cerc, într-un cadru plin de siguranță, precum într-o veritabilă șezătoare.

Jocul Integration Game este un instrument extraordinar ce facilitează auto-cunoașterea, precum și conectarea reală la alți oameni. Jocul ne aduce în contact cu noi înșine într-un mod facil și distractiv, dar în același timp profund și transformațional. Am învățat împreună cum se creează un spațiu sigur de ascultare profundă și cum să fim prezenți la o altă persoană cu toată atenția noastră. Ascultând fără judecată, ne dăm seama cât de mult putem învăța de la ceilalți, și de asemenea cât de similari suntem de fapt ca oameni, dincolo de suprafață. Prin intermediul întrebărilor din joc, auzim adevăruri din interior pe care nu le-am cercetat niciodată până acum, și ascultând poveștile altor oameni putem să ne vedem mai clar propria poveste.

Croșetăm și povestim / Atelier creativ cu Diana Szenasi

De la croșetat Podul de Poveste, am invitat publicul să facem trecerea către propria poveste. 

Am împletit împreună, fir cu fir, povestea noastră, a fiecăruia dintre noi, prin discuții la liber cu rol de catharsis care ne-au eliberat de stresul cotidian. Împreună am creat un mediu prietenos și liber de prejudecăți, care ne-a permis să ne exprimăm deschis atât creativitatea (prin activitatea de croșetat), cât și propria persoană (prin povestea despre noi înșine, pe care am împărtășit-o în grup).

Podul de Poveste a devinit astfel un loc aparte pentru sufletul nostru, puntea de legătură dintre ceea ce am fost și ceea ce am putea fi, un loc drag și cu semnificație pentru fiecare dintre cei care au contribuit la transformarea lui.

Împletim valori / Atelier creativ cu Anca Brici

Cu toții căutăm într-un fel sau altul armonia în viața noastră, însă de câte ori ne-am pus întrebările:

Ce înseamnă armonia în viață mea?

Ce se întâmplă când aceasta există?

De prea multe ori ațele vieții sunt cam încurcate. Valorile noastre sunt în conflict și nu le mai dăm de capăt. Nu mai avem claritate față de ce ne dorim să facem cu adevărat. Și pierdem controlul acțiunilor noastre; adică, nu ne mai croim singuri viață, ci ne lăsăm “croiți” de alte persoane sau evenimente.

Dar cum ar fi să avem un GPS pe care să îl setăm fiecare, să știm unde vrem să ajungem și cum să ajungem? Un GPS ale cărui coordonate să fie valorile pe care noi le considerăm importante în viață noastră.

În cadrul workshopului “Împletim Valori” printr-un exercițiu interactiv și creativ am învățat să:

Stabilim ce valori sunt importante pentru noi

Prioritizăm

Identificăm unde suntem ca nivel de satisfacție

Conturăm un plan de acțiune care să ne aducă mai aproape de ceea ce înseamnă armonie pentru fiecare dintre noi

În încheiere, ne-am promis că vom întreprinde acțiunile pe care ni le-am propus. Și cum altfel decât prin a croșeta propria promisiune pe Podul de Poveste?! Promisiune de care să ne amintim de fiecare dată când vizităm Parcul Uzinei.

Împletim povești din lume / Atelier creativ cu Iunia Pașca

Poveștile sunt cu adevărat nemuritoare. Ele ne învață despre lume și viață, și în același timp ne ajută să învățăm despre noi, atunci când ne raportăm la personaje prin prisma propriilor noastre personalități, valori și alegeri în viață.

Iunia Pașca și-a pertecut aproape 15 ani trăind și călătorind prin aproape 60 de țări de pe 4 continente. În această călătorie extinsă a învățat enorm despre ea și despre viață și uneori dă mai departe din acele călătorii sub formă de povești.

Am organizat o șezătoare în tihnă lângă Podul de Poveste, unde în timp ce croșetele noastre sunt ocupate de zor, mințile, inimile, gurile și urechile noastre călătoresc în poveștile ce au devenit vii între noi în acea zi. Prin poveștile noastre am învățat cu toții să ascultăm cu prezență și să vorbim cu intenție.  

Pictăm Podul de Poveste / Ateliere creative cu Livia Mateiaș

În perioada 1 – 8 septembrie am ținut ateliere zilnic și împreună cu mulți voluntari am curățat de rugină și am vopsit partea metalică a Podului de Poveste. În acest demers a foist implicată comunitatea locală și trecătorii care în mod voluntar au ajutat la vopsirea podului.

Autocunoaștere prin desen / Atelier creativ cu Livia Mateiaș

În acest atelier Livia Mateiaș a propus un joc de autocunoaștere în care participanții trebuiau să răspundă la câteva întrebări prin desen. Jocul a fost interactiv și la final am discutat răspunsurile cu tot grupul.

Cântăm la Ukulele / Atelier creativ cu Lia Burg

Lia Burg a creat ateliere de ukulele pentru copii, dar și adulți curioși să învețe un instrument muzical. Ukulele-ul este un instrument cu 4 corzi, perfect pentru cei mici, dar și cei care vor să învețe ulterior chitară. În cadrul atelierului am învățat acordurile de bază  la ukulele și câteva melodii îndrăgite! 

Podul de poveste la Plai / ateliere creative cu Claudia Tănăsescu și Diana Szenasi

Am susținut ateliere creative de croșetat în cadrul festivalului Plai. În cadrul acestor ateliere sâmbătă am avut invitate pe lângă Claudia Tănăsescu, familia Vintilă – Orosan (fetele Alexandra și Diana și părinții Mirela și Petrică). Au fost intergați ca voluntari  în echipa Croșetăm Povești și Poduri, iar fetele au fost extrem de încântate să poată ele să învețe pe alți copii și tineri croșetatul. 

Duminică pe lângă Diana Szenasi a fost învitată din nou familia Vintilă și Adina Stoiedin, ca voluntari și totodată profesori de croșetat. Atmosfera a fost foarte plăcută și publicul a fost numeros.  

Instalație croșetată în cadrul Street Delivery Brașov

Echipa Croșetăm Povești și Poduri a fost invitată să prezinte proiectul Podul de Poveste în cadrul Festivalului Street Delivery Brașov. De această dată Marius Jurca a fost voluntarul nostru care a dus o parte din materialele croșetate și câteva materiale de promovare. Ghidat de Livia Mateiaș, el a decorat câțiva stâlpi în Brașov și a creat astfel o instalație artistică. Cu această ocazie proiectul Podul de Poveste a fost prezent și promovat în cadrul festivalului din Brașov. Astfel am extins proiectul chiar și în afara Timișoarei. Datorită dispunerii centrale și pe mai mulți stâlpi, estimăm că această instalație a fost văzută de toți participanții la Street Delivery Brașov.

Podul de Poveste la Street Delivery / ateliere creative cu Claudia Tănăsescu și Diana Szenasi

Am susținut ateliere creative de croșetat în cadrul festivalului Street Delivery Timișoara. În cadrul acestor ateliere am avut invitate pe lângă Claudia Tănăsescu și Diana Szenasi, pe Ana Kutasi, Emanuela Ticus (fondatoarea și creatoare la magazinul de croșetat Croseta.ro). Alături de acestea au fost din nou Alexandra și Diana Orosan, împreună cu mama lor Mirela. Au fost intergați ca voluntari  în echipa Croșetăm Povești și Poduri, iar fetele au fost extrem de încântate să poată ele să învețe pe alți copii și tineri croșetatul. Menționăm că Alexandra ne-a transmis că în cadrul acestor ateliere și-a făcut un prieten japonez cu care ține legătura în continuare.

Atmosfera a fost foarte plăcută și publicul a fost numeros.  

Joacă-te să-ți descoperi universul

În acest atelier am îmbinat activitatea ce dă viață Podului de Poveste – și anume croșetatul cu jocul The Integration Game și poveștile noastre. Am împletit și despletit povești stând în cerc, într-un cadru plin de siguranță, precum într-o veritabilă șezătoare.

Jocul Integration Game este un instrument extraordinar ce facilitează auto-cunoașterea, precum și conectarea reală la alți oameni. Jocul ne aduce în contact cu noi înșine într-un mod facil și distractiv, dar în același timp profund și transformațional. Am învățat împreună cum se creează un spațiu sigur de ascultare profundă și cum să fim prezenți la o altă persoană cu toată atenția noastră. Ascultând fără judecată, ne dăm seama cât de mult putem învăța de la ceilalți, și de asemenea cât de similari suntem de fapt ca oameni, dincolo de suprafață. Prin intermediul întrebărilor din joc, auzim adevăruri din interior pe care nu le-am cercetat niciodată până acum, și ascultând poveștile altor oameni putem să ne vedem mai clar propria poveste. 

Call pentru a croșeta acasă / Livia Mateiaș

Datorită evoluției pandemiei și noilor restricții, am hotărât să oferim voluntarilor, acasă, materialele care mai trebuiau croșetate.  Acesta a fost unul din mesajele transmise cu această ocazie:

Deși au sosit zilele cu ploaie și cam friguroase, #PovesteaPodului continuă cu un nou capitol. Chiar dacă suntem nevoiți să stăm departe unii de alții, Podul de Poveste poate prinde și mai multă culoare cu ajutorul vostru, chiar din confortul căminului. 

Ajută-ne să continuăm povestea și lasă-ne un mesaj privat cu intenția ta de a #croșeta hăinuțe noi barelor metalice ale podului, chiar la tine acasă, în timpul liber. Tu vii cu îndemânarea, iar noi îți oferim tihnă, fire în culori vibrante și bucuria de a lăsa ca moștenire un spațiu mai colorat și mai prietenos. 

Dacă dorești să contribui lasă-ne un mesaj privat pentru a stabili cum ajung materialele la tine.

Te așteptăm în universul firelor multicolore!

Call pentru materiale uzate și crearea unor panglici pentru a decora cei 2 copaci / Livia Mateiaș

Datorită evoluției pandemiei și noilor restricții, am hotărât să invităm voluntarii să împletească acasă materiale uzate și să îmbrace singuri salcia și nucul aflați pe o parte și pe alta a Begăi.  Noi am creat un model și tutoriale foto și video pentru a ajuta, inspira și ghida oamenii. 

Unul din mesajele transmise cu această ocazie a fost acesta:

A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.” Îndemnul lui Nichita Stănescu, atât de autentic şi natural rămâne valabil în fiecare toamnă, când nevoia de acoperire, protecţie şi iubire este amplificată. IMG_256 Cu atât mai mult acum, când conexiunea umană este umbrită de o situație cu totul atipică la nivel local şi global. Pentru că suntem o comunitate creativă, dorim să suplinim această lipsă de conexiune fizică şi să creem o conexiune socială într-un mod subtil şi neaşteptat. Invităm publicul din Timişoara să-şi arate solidaritatea comunitară prin gesturi simbolice de învelire a 2 copaci, aflați de o parte şi alta a Begăi. IMG_257 Ne dorim ca în acest proces să folosim materiale uzate. Astfel, dacă aveți acasă materiale vechi, de care nu mai aveți nevoie, gen tricouri, cearceafuri sau alte tipuri de textile, vă invităm să le transformați în panglici pe care să le legați pe tulpina unui nuc şi a unei salcii aflate în imediata vecinătate a podului de la Uzina de Apă din Timişoara.

IMG_258 Noi am dat deja startul şi veți recunoaşte cei 2 copaci de îndată ce ajungeți la Podul de Poveste. Acesta va căpăta în curând haine de toamnă, croşetate cu multă îndemânare şi bucurie în comunitate. Menționăm că până în prezent s-au croşetat aproximativ 270 de metri de benzi colorate, care urmează să îmbrace podul.

IMG_259 Bunătatea, compasiunea şi iubirea nu pot fi umbrite niciodată, trebuiesc însă aduse în lume şi lăsate la vedere. Comunitatea Croșetăm Povești și Poduri vă invită să le manifestați cât mai vizibil, mai spontan şi totodată conştient. Printr-o panglică colorată legată de un copac putem să manifestăm armonia şi solidaritatea percum şi bucuria de a contribui la un spațiu mai frumos, mai prietenos. Dorim să ne amintim cu această ocazie faptul că magia se face prin mâinile şi intențiile noastre. IMG_260

Apariția Broscuței zburătoare / donație Croșeta Bunicii

Am numit Broscuța Zburătoare o mică și drăgălașă jucărie care am primit-o cadou de la Marinela Chioriu, creatoarea de la Croșeta Bunicii, una din voluntarele noastre de suflet. 

Broscuța zburătoare este cea care ne-a inspirat să creem evenimentul Jucării la Podul de Poveste.

Vopsirea părții de beton a podului / Livia Mateiaș împreună cu 2 voluntari

Datorită pandemiei nu am vrut să strângem mulți voluntari împreună și astfel nu am anunțat public evenimentul de vopsire. 2 voluntari s-au anunțat în cadrul unei discuții informale că vor să ajute la vopsit și s-au oferit să aducă propriile aparate electice de vopsit. Pentru ca totul să meargă repede și fără să implicăm multă lume am considerat că aceasta este cea mai bună soluție. Aveam însă nevoie de curent și pentru asta am închiriat un generetor electric. Astfel treaba a mers foarte bine și am reușit într-o singură zi să vopsim întreaga pasarelă.

Montarea Materialelor Croșetate / Livia Mateiaș împreună cu echipa și voluntari

În 10 noiembrie am început să montăm împreună cu voluntari cei peste 350 de metri de benzi croșetate. Timp de 8 zile ne-am întâlnit zilnic în grupuri mici. Iar benzile care au rămas sau care s-am mai croșetat ulterilor au fost montate de Livia Mateiaș până la sfârșitul lunii noiembrie. 

Design și upcycling în economia circulară / ateliere creative cu Anca Crețu

Două prezentări online despre design și upcycling, pe înțelesul tuturor. 

Anca Crețu a fost ghidul nostru, este o arhitectă tânără care lucrează în București, cu un interes deosebit pentru sustenabilitate în procesul arhitectural și de design, urmărind impactul implementării asupra mediului în fiecare proiect al său. Este co-fondator al studioului Pixelateria și arhitect asociat la MaMd.

A prezentat noțiuni esențiale despre economia circulară, upcycling și reciclare în contextul actual al societății consumeriste și a explicat de ce reciclarea este ultima soluție la care ar trebui să ne gândim când vine vorba despre a ne dispensa de un obiect uzat.

Am fost inspirați de obiecte de design și business-uri care au la bază reutilizarea deșeurilor ce provin din diverse industrii, dar și de proiecte de succes de educație non formală cu tema `Eco design și antreprenoriat verde`, realizate în România.

Am împărtășit bune practici din viața noastră de zi cu zi, am dezbătut conceptele abordate în prezentare și cum le putem folosi efectiv și, nu în ultimul rând, am rămas acasă cu idei noi pentru obiectele vechi.

Expunerea a fost structurată astfel:

I. Definiții și confuzii

II. Economia liniară vs economia circulară sau Cerc vicios vs cerc sănătos

III. Exemple de produse și servicii din economia circulară

IV. Proiecte de eco-educație și antreprenoriat verde în România 

Montarea sacoșelor colorate / Livia Mateiaș împreună 2 voluntari

La 1 Decembrie am montat primele sacoșe colorate la Podul de Poveste. Am dat apoi comunicat de presă pentru ca oamenii să aducă jucării, hăinuțe sau dulciuri începând cu ziua Sfântului Nicolae și să continue acest proces de cadouri toată luna decembrie.”    

Start Jucării la Podul de Poveste / Livia Mateiaș împreună cu echipa de proiect și donatori

În ciuda ploii, oamenii s-au strâns în 5 decembrie la Podul de Poveste și au adus o mulțime de cadouri. Acestea au fost montate în sacoșe pe pod. Bucuria copiilor a fost mare cu siguranță și surpriza trecătorilor pe măsură. O echipă de la Știrile Pro TV a filmat evenimentul și reportajul a fost transmis a doua zi în cadrul știrilor naționale.

Jucării la Podul de Poveste / Livia Mateiaș împreună cu donatori

Toată luna decembrie am completat din când în când cu noi sacoșe colorate și noi jucării au fost aduse la Podul de Poveste. 

Pe lângă toate aceste activități, au fost bineînțeles multe alte activități de management, de organizare, planificare și promovare, fotografie, editare, selectare, activități de mediere, discuții și întâlniri, interviuri  etc.  Nu le mai enumerăm punctual deoarece lista ar fi mult prea lungă, dar rezultatele pot fi văzute pe paginile noastre de social media. 

Sigur rezultatele care nu se pot vedea sunt cele de ordin sufletesc, legate de inspirația și bucuria stârnită în și de oamenii pe care i-am întâlnit în tot acest proces. Aceasta este cu siguranță mult mai mare decât ceea ce putem exprima noi în cuvinte.

Comunitatea Croșetăm Povești și Poduri va rămâne activă și vom organiza cu siguranță și alte activități în cadrul acestei comunități. Experiența acumulată este una foarte bună atât din perspectiva managementului de proiect cât și din perspectiva lucrului cu oamenii și managementul voluntarilor. Ne dorim să creăm pe viitor alte proiecte chiar și mai complexe în care să fructificăm lucrurile pe care le-am învățat deja.

Livia Mateiaș, coordonator proiect Podul de Poveste

Buget alocat din Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi: 20.000 RON

Imagini: Podul de Poveste


Proiectul „Podul de Poveste” a fost finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.