Poeme prin cartiere lugojene

Provocarea

Este important să conturăm noi spaţii comune sau să aducem la viaţă spaţii uitate, pentru a crea locuri pentru comunitate. Prin acest proiect ne propunem să realizăm un spaţiu ce susţine interacţiunea între locuitorii oraşului prin activităţi socio-culturale care să contribuie la consolidarea spiritului comunitar, facilitând implicarea şi oferind o alternativă constructivă de petrecere a timpului liber.

Cine a implementat proiectul: Asociaţia Culturală Tu şi Eu

Buget alocat din Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi: 50.000 RON

Beneficiari direcți implicaţi în proiect: 200

Voluntari: 30

Ore voluntariat: 96

Obiectivele proiectului:

  1. Îmbunătăţirea şi animarea unui spaţiu comunitar cu o suprafaţă de 20 mp, pe o perioadă de 2
    luni – martie şi aprilie – s-au desfăşurat lucrările de reabilitare ale foişorului, desfăşurate împreună
    cu o firmă specializată şi voluntari din cartierul Ştrand, asociaţii şi profesori de la şcolile din Lugoj (Şcoala Generală, nr.6, Clubul Copiilor Lugoj, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Alexandru Roşca”, Şcoala Generală, nr.4, Clubul Impact);
  2. Implicarea a 200 de copii, tineri şi seniori din cartierele lugojene în activităţi culturale pe perioada a 4 luni – activităţile care s-au desfăşurat săptămânal şi au implicat copii din cartier şi de la şcolile din împrejurimi, alături de profesorii lor şi oameni din cartier.

“Am început cu renovarea foişorului, şi deja în timp ce se lucra, lumea a început să întrebe ce se
va întâmpla acolo şi de ce renovăm foişorul? E simplu, le-am răspuns, va redeveni loc de întâlnire, de repetiţii, de evenimente, accesibil tuturor, un spaţiu urban al nostru. Pentru a atrage cât mai multă lume din nou în parc, pe lângă activităţile organizate săptămânal la foişor, am organizat primul festival de teatru stradal pentru copii, în perioada 30.05-01.06.2022. Festival care a dat startul unui val de evenimente care au fost organizate imediat în Parcul Ştrandului.” Alexandru Cristian, coordonator proiect

Imagini: Asociaţia Culturală Tu şi Eu

Proiectul „Poeme prin cartiere lugojene” a fost finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.