Pro Muzică, Pro Vidu

Pro Muzica Pro Vidu 2

Un masterclass este o adevărată investiție! La fel ca în industrie, în muzică investești degeaba în baza materială dacă nu adaugi investiției, încă una, și de fapt cea mai importantă: “know how”-ul.

Instrumentul este, așa cum îl definește însuși cuvântul, unealta cu care artistul construiește emoțiile unei interpretări. Ca să ajungă în inimile sau sufletele celor ce intră într-o sală de concert (spectacol), tânărul muzician va trebui el însuși să se simtă atins în același loc subtil de un Maestru sau mai mulți până când se va fi prins altoiul, până când tânărul muzician va fi capabil să își folosească discernământul și talentul ca un artist matur.

Profesorii sunt cei care pot aplica măiestria și care pot asigura o continuitate în dezvoltarea copiilor.  Este cea mai bună investiție din domeniul muzicii, pentru că este un mod de a avea acces direct la măiestria aplicată, acces la controlul senzațiilor care trebuiesc formate pentru un performance de calitate, aliniat la nivelul mondial de performanță.

Copiii care doresc să facă performanță în muzică au nevoie de modele. Deseori, o întâlnire cu un maestru din afara sistemului educațional poate să fie definitorie pentru viitorul copilului, pentru că îl motivează, îi deschide orizonturile și îi dă direcție.  De aceea, între Decembrie 2016 și Iunie 2017 s-a desfășurat un program structurat de masterclassuri cu profesori externi. A fost prima dată în ultimii ani când un astfel de program s-a desfășurat la Ion Vidu. În sesiunea de masterclassuri au fost incluse un număr de 13 evenimente, având 120 de copii participanți.