Săptămâna Sportul pentru toți, la Timișoara

Fundația Comunitară Timișoara, alături de Decathlon România și școlile participante la programul de finanțare Sportul pentru toți, anunță calendarul evenimentelor organizate în perioada 11-15 octombrie 2022, cu ocazia inaugurării a facilităților sportive îmbunătățite prin acest program.

Prin acest program de finanțare au fost selectate prin concurs patru școli, respectiv două școli gimnaziale și două licee, care au avut nevoie de investiții ca elevii să își poată desfășura orele de sport și evenimentele sportive în condiții mai bune. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Timișoara este de 248.833 lei. De aceste investiții realizate de școli prin Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România vor beneficia peste 5500 de elevi.

DETALII PROGRAM

11 octombrie 2022 Școala Gimnazială nr. 19 “Avram Iancu”    

12h – Inaugurare investiție

Baschet fete

Baschet băieți

Sărituri în lungime la groapa cu nisip

Tenis de masă

Șah

Fotbal băieți

12 octombrie     2022 – Școala Gimnazială nr. 2  

10h – Inaugurarea sălii de sport

Lecție de antrenament/baschet

11h – Demonstrație de Zumba/Aerobic

12h – Karate – lecție demonstrativă

13h – Meciul generațiilor (baschet), actuali elevi vs foști elevi

14h – Meci de baschet profesori vs elevi

14 octombrie 2022 – Colegiul Național Bănățean             

14h – Inaugurare investiție

Meci de fotbal elevi vs profesori

15h – Meci de handbal copii (școala primară) vs părinți

15 octombrie 2022 – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara        

10h – Concurs de atletism pe terenul sintetic de la balon

10h30 – Zumba pe terenul sintetic de fotbal

11h – Fotbal pe terenul sintetic

Detalii despre investițiile realizate:

  • Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara

Îmbunătățirea facilităților sportive prin amenajarea unei piste de elan și a unei gropi de nisip pentru sărituri, marcarea a două mini-terenuri de baschet și amplasarea a opt coșuri de baschet,a  două mese de pingpong și de amplasarea unei tribune de 90 de locuri.

  • Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara

Refacerea pardoselii sălii de sport: înlocuirea parchetului deteriorat (din lemn) cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv. Această reamenajare asigură practicarea activității în condiții de calitate, siguranță, igienă și confort.

  • Colegiul Național Bănățean

Reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic. Terenul se află în curtea interioară a scolii și este folosit în comun cu Liceul Teoretic Dositei Obradovici.

  • Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara

Reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism prin înlocuirea suprafeței de tartan (470 mp). Investiția este finalizată în proporție de 80%.

Despre programul “Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Bugetul total al programului este de 200.000 de euro.

Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

***

Despre Decathlon

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun.

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România.

Despre Fundația Comunitară Timișoara

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 200 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *