Programe de finanțare

Timotion  este mai mult decât un eveniment sportiv, care aduce în viața sportivă a timișorenilor o serie de trasee provocatoare pe care le pot parcurge în cadrul evenimentului, este un eveniment care dă naștere altor evenimente, proiecte și prietenii. La Timotion alergi pentru proiectele și oamenii în care crezi! Participanții la cursele Timotion pot fi încurajați prin donații, care merg către proiectele pe care aceștia le susțin.

download
download

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă, matematică). Științescu finanțează proiecte care își propun să cultive pasiunea elevilor cu vârste cuprinse între 6-19 ani pentru domeniile de mai sus.

Fondul RO Bike Valley se adresează în 2021 organizațiilor și grupurilor de inițiativă care vor să dezvolte în Timișoara și în județele Timiș și Caraș Severin acțiuni, proiecte și programe destinate încurajării mersului pe bicicletă, educației și inovației. Pot aplica ONG-uri, grupuri de inițiativă (din minim 3 persoane), unități școlare (grădinițe, școli, licee).

Programul Sportul pentru toți, derulat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca timișorenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță.

Un program de finanţare, prin care dăm putere oamenilor din organizații neguvernamentale care activează, care susțin refugiații, în special persoanele afectate de războiul din Ucraina, în București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea.

Am dezvoltat Fondul pentru un viitor mai bun în comunități mizând pe rețelele de oameni implicați pe care le-am construit în timp, pe ONG-uri cu experiență, și pe dorința mediului privat de a susține transformarea societății investind în iniţiative de mediu şi educaţie.

FACEM este un fond de finanţare, născut din dorinţa de a susţine dezvoltarea spiritului comunitar și creşterea calităţii locuirii în Timişoara. Programul sprijină iniţiative la firul ierbii, cu putere de exemplu, care implică comunități (bloc, scară, cartier) în domenii precum: curăţenie, timp liber, copilărie, spaţii verzi şi patrimoniu.