Proiectele propuse de cetățeni, acum la vot

Susținem două proiecte pentru bugetul participativ!

Până în 15 iulie puteți alege 5 proiecte propuse de cetățeni, care vor fi implementate de administrația locală din Timișoara. Și noi susținem două dintre acestea.

Simona Maria Smultea și Andrei Cătălin Sava au participat la atelierele organizate de Fundația Comunitară Timișoara în cadrul proiectului „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” și au scris două propuneri pentru îmbunătățirea accesului pietonilor și siguranța acestora. Acum, cele două propuneri au trecut de prima etapă și se află în faza de vot a publicului.

Sistem de ghidaj pentru nevăzători

Simona Maria Smultea a propus implementarea unor sisteme de ghidaj pentru nevăzători la semafoarele pietonale, astfel încât trecerile de pietoni să fie sigure pentru toată lumea.

Pentru semafoare pietonale dispozitivul Step-Hear permite ca îndată ce o persoană cu aplicația deschisă se apropie de un dispozitiv, acesta emite pe telefon informații audio pentru ghidare. Comunitatea nevăzătorilor din Timișoara propune pentru început accesibilizarea zonei pietonale din centrul orașului, urmând ca după aceasta testare pilot, sistemul să fie extins și în alte zone ale orașului. În plus, aplicația poate fi utilă și pentru turism și dispozitivele pot fi programate să emită și informații în limbi străine.

În Timișoara, ar fi o noutate extraordinară pentru comunitatea de nevăzători să se deplaseze independent și în siguranță în zona pietonală din Cetate.

Puteți vota citi mai multe și vota propunerea Simonei AICI: https://decidem.primariatm.ro/bp/propuneri/65

Treceri de pietoni mai sigure

Andrei Cătălin Sava a propus treceri de pietoni mai sigure, cu înălțarea trecerilor de pietoni la nivelul trotuarelor și iluminatul acestora, într-o primă etapă pe strada Gavril Musicescu. Înălțarea trecerilor de pietoni nu va aduce modificări ulterioare infrastructurii actuale și, suplimentar, e inclus și luminatul ecologic al trecerilor de pietoni pentru creșterea siguranței.

Printre avantaje sunt reducerea vitezei pe porțiunea de drum, reducerea cheltuielilor administrație pentru montarea/demontarea anuală a calmatoarelor de trafic, reducerea zgomotului și a vibrațiilor produse la trecerea peste calmatoarele clasice, trecerea mai ușoară pentru persoanele cu dizabilități, cărucioare, biciclete etc.

Puteți citi mai multe și vota propunerea lui Andrei AICI: https://decidem.primariatm.ro/bp/propuneri/66

Votează și tu!

***

Proiectul “Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” este derulat de Centrul Roman de Politici Europene – CRPE, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundația Comunitara Timisoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Adresa ta de email nu va fi publicată.