ProPsiho

În cadrul proiectului social de acompaniament psihoterapeutic (APT) Timotion a prilejuit în 2016 dezvoltarea și implementarea inițiativei Dascăli cu a(p)titudine, care a devenit între timp un proiect de sine stătător, destinat creșterii calității învățământului românesc prin sprijin interdisciplinar relevant acordat cadrelor-didactice

În 2016, prin intermediul acestui proiect, cei de la ProPsiho au reușit să popularizeze și să demitizeze serviciile de psihologie printre dascăli, prilejuindu-le întâlniri cu diverși profesioniști în sănătate psihică, de la care au învățat despre abordări, diferențe, noțiuni specifice, viziuni asupra dezvoltării umane, etc. Patru dascăli au fost integrați în proiect pentru a beneficia de un serviciu de psihoterapie începând cu finele anului trecut. 

„Atelierul a fost exact pe gustul meu, a fost intim, a fost plin de culoare, de idei împărtășite și de vitalitate! Mi-au plăcut discuțiile, mi-a plăcut jocul și toate materialele și aș mai fi stat cu drag încă vreo câteva ore! Am rămas cu amintirea unei amieze frumoase de sâmbătă în care am cunoscut oameni minunați!”, spune unul dintre dascălii care au participat la acest proiect.