3 organizații din Timiș vor face parte din programul național Bine360 – Suntem bine, facem bine 

3 organizații din Timiș care sprijină refugiații vor beneficia de sprijin organizatoric, psiho-emoțional și financiar prin programul Bine360 – Suntem bine, facem bine.

Fundația Comunitară Timișoara anunță câștigătorii programului Bine360 – Suntem bine, facem bine, dedicat dezvoltării capacității organizațiilor neguvernamentale de a sprijini refugiați. Programul este coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijin financiar oferit de People In Need, și implementat local prin Fundațiile Comunitare din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea. 

În județul Timiș, programul va sprijini 3 organizații, după cum urmează: Asociația INTERSECT, Asociația Școala Mamei Junior și LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Organizațiile câștigătoare au fost selectate în urma unei competiții de către un juriu național și vor beneficia, timp pe 12 luni, de sprijin organizatoric, psiho-emoțional și financiar pentru a se dezvolta în echipe puternice, reziliente și capabile să susțină refugiații pe termen lung.

Lista completă a organizațiilor selectate

În total, la nivel național, au fost selectate 20 de organizații din București, Brașov, Iași, Oradea și Timișoara.

Bihor: Asociația Banca Regională pentru Alimente Oradea, Asociația Filantropia Oradea, Asociația ARDT Oradea;

Brașov: Asociația Kastel Youth Hub, ARPCPS – Centrul de Integrare pentru Migranți, Asociția Educația te salveză;

București: Asociația Moașelor Independente, Asociația Carusel, Fundația Angel Romanian Appeal, Asociația Touched Romania, Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B, Asociația SNK;

Iași: Asociația Ucraineni în Iași, Asociația Împreună pentru Miroslava, Asociația Ștergem o Lacrimă, Asociația Toți pentru Unul, Asociația Mai Bine.

Timișoara: Asociația INTERSECT, Asociația Școala Mamei Junior și LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Detalii despre program puteți găsi și pe pagina Bine360 – Suntem bine, facem bine.

Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. FFCR susține 18 fundații comunitare însumând peste 8100 de proiecte și 64 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, fundațiile comunitare derulează programe în 29 din cele 41 de județe din România, iar rețeaua este în continuă creştere. 

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă, construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 200 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. 

People in Need a fost înființată în 1992 de un grup de corespondenți de război cehi care nu mai erau mulțumiți doar să transmită informații despre conflictele în curs și au început să trimită ajutoare. S-a stabilit treptat ca o organizație umanitară profesionistă care se străduiește să ofere ajutor în regiunile cu probleme și să sprijine respectarea drepturilor omului în întreaga lume.

De-a lungul celor 30 de ani de existență, People in Need a devenit una dintre cele mai mari organizații non-profit din Europa Centrală. Pe lângă ajutorul umanitar și drepturile omului, acum vizează și educația și ajută persoanele care trăiesc în excluziune socială.

Face parte din Alliance2015, o rețea strategică formată din șapte organizații neguvernamentale europene implicate în proiecte de ajutor umanitar și dezvoltare. Această colaborare crește eficiența, atât în lucrul în țările țintă, cât și în campaniile menite să influențeze atitudinile politicienilor și publicului larg din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *