Rezultatele campaniei ”Împreună pentru educația online”

În 4 mai 2020 am pornit campania ”Împreună pentru educația online”, prin Fondul Științescu Timișoara alături de EducaTM. Ideea inițială a fost de a achiziționa echipamente IT pentru copiii fără acces la educația online. În scurt timp, campania s-a reorientat înspre refolosirea echipamentelor IT vechi, datorită primului partener strategic, Hella România, care a donat primele echipamente funcționale, dar pe care nu le mai folosea.

Tot la început de drum, în urma consultărilor, Inspectoratul Școlar Județean Timiș ne-a ajutat să prioritizăm donarea echipamentelor către copiii din județ și din Timișoara, de aceea primele PC-uri, tablete și telefoane smart au ajuns la elevi de clasa a 8-a care se pregăteau să susțină examenul de capacitate.

Sumarizată în cifre, la acest moment, contribuția Fundației Comunitare Timișoara la campania de sprijinire a educației de acasă constă în:

– 150 de unități centrale donate de Hella România, dintre care 100 deja recepționate

– 150 de monitoare HP donate de Endava Romania

– 80 de camere web donate de prietenul unui prieten al fundației (Radu Trifan), care au sosit tocmai din Germania

– 24 tablete achiziționate și donate de Intel România proiectului Educația la Sat, derulat în Coșteiu

– 10 laptop-uri donate de UnifiedPost

– 4 computere, 1 laptop, diverse alte componente și 3000 lei donate de către Infin Research & Development, inițiatorii proiectului ”Pentru un elev De10!”

– 1 laptop și 2 monitoare din partea Syneto

– 4 laptop-uri și 10 tastaturi donate de Asociația Ceva de Spus

– 5.000 lei donații prin fondul Solidari în fața COVID-19 de pe platforma Timotion, 2.000 lei donatii prin campania de sms şi 3.000 lei donatii de la companii locale

Multumim tuturor celor care au răspuns mesajelor noastre!

 Noi continuăm colectarea de echipamente și strângerea de donații pe parcursul verii, pentru echiparea copiilor cu tehnologia necesară continuării educației de acasă. De aceea:

1. Dacă reprezinți o companie care dorește să se implice prin donarea mai multor echipamente, scrie-ne pe adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com

2. Dacă tu și prietenii tăi puteți dona echipamente, completează acest formular și un voluntar EducaTM va veni să le ridice.

3. Dacă vrei să te implici fie în ridicarea de echipamente de la adresele indicate de donatori, fie pentru instalarea și pregătirea echipamentelor ce urmează să fie donate copiilor, sau chiar pentru asistarea copiilor de la distanță în utilizarea echipamentelor primite, completează acest .

4. Dacă dorești să contribui cu orice sumă la achiziția de echipamente pentru copiii fără acces la educația online, o poți face în fondul Solidari în fața COVID-19 de pe platforma Timotion, prin SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIS, sau direct în contul Fundației Comunitare Timișoara deschis la BCR Timișoara: RO28RNCB0255151022940001 (cu mențiunea ”pentru educația online”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *