Rotaract Opera Timișoara

Prin intermediul acestui proiect, Clubul Rotaract Timișoara Opera şi-a propus renovarea saloanelor HIV din cadrul Secției de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara. Saloanele HIV au prioritate în fața tuturor celorlalte datorită numărului mare de pacienți care pot beneficia simultan de îngrijiri, cât și datorită patologiei grave pe care o prezintă cei internați în cadrul acestuia. În plus, această Secţie nu este vizată în prezent de niciun proiect de reamenajare sau reabilitare, spre deosebire de celelalte, care sunt încadrate într-un amplu proiect de renovare bazat pe fonduri primite de la Primăria Timişoara. Bolnavii de pe Secția Boli Infecţioase suferă de o patologie severă și au nevoie, la rândul lor, de tot confortul posibil, precum și de condiții propice de igienă.

Proiectul a avut o valoare totală a proiectului de 34.000 Lei, care a provenit din următoarele surse de finanțare: 30.059,32 Lei Contribuție Finanțator Fundația Comunitară Timișoara (obținută în cadrul TIMOTION 2016 – Timișoara se mișcă!) + 3.940,68 Lei Contribuție Asociația Rotaract Timișoara Opera (obținută prin realizarea a două evenimente OFF – Opera Fashion Fair în anii 2015 și 2016).

“Proiectul ALERG PENTRU PLĂMÂNI SĂNĂTOŞI” a reprezentat o piatră de hotar în ceea ce priveşte activitarea şi coeziunea clubului Rotaract Opera. A fost primul proiect de anvergură pe care clubul și l-a asumat pe cont propriu, de la scrierea proiectului şi până la inaugurarea saloanelor renovate. Clubul a avut de gestionat sume importante de bani şi a trebuit să caute colaboratori profesionişti, despre care să aibă garanţia că vor efectua renovările în termenul dorit. Poate cel mai important moment al proiectului a fost cel al inaugurării, când cei din club au avut ocazia să vadă cu ochii lor saloanele finalizate şi au primit mulţumiri din partea pacienţilor care le ocupau deja. “Acestea sunt clipele cele mai importante, care ne dau putere să continuăm”, ne-a spus Cristina Simon, secretar Club Rotaract Timişoara Opera.