Școala Mamei Junior

Transport adaptat gratuit către hidroterapie” este un proiect prin care Asociaţia Şcoala Mamei Junior a asigurat copiilor cu dizabilități accesul gratuit la hidroterapie, una din cele mai consacrate terapii în tratarea afecțiunilor locomotorii și psihiatrice. Asociaţia dispune de mașină adaptată și prin intermediul Timotion au finanțat transportul copiilor, în special din mediul rural tur-retur la bazin. Astfel, le-a asigurat copiilor imobilizați în scaunul cu rotile, uneori, unica șansă de a ieși din casă, de a socializa și de a beneficia de o formă de recuperare pe durata unei săptămâni.

În cadrul proiectului, 37 de copii au beneficiat de transport cu mașina adaptată a asociației la orele de hidroterapie și retur și în mod evident de rezultatele hidroterapiei asupra acestora: îmbunătățirea abilităților acvatice, cu  36,3% în cele 5 luni de participare și cu 51% după 10 luni (conform evaluării abilităților motorii acvatice pe scala Halliwick în 10 puncte), concomitent cu creșterea încrederii în sine.

Acest proiect este parte dintr-un proiect amplu prin care peste 600 de copii beneficiază în mod gratuit de şedinţe de hidroterapie.

“Este emoţionant să intri în curtea unei familii şi să vezi sclipirea din ochii unui copil care se bucură ca de un cadou primit de Crăciun, când vede maşina care îl duce la bazin” Daniel Voinescu

“Stăm într-un bloc la etajul patru. Nu credeam că vom putea coborî şi urca în fiecare săptămână cu căruciorul şi să banaficieze R. de hidroterapie săptămânal, gratuit. În fiecare săptămână voluntarii Asociaţiei Şcoala mamei Junior au aranjat ghivecele cu flori din scara blocului pentru a permite lizierei să urce /coboare cu carciorul pe scări. Mulţumim!”

TIMOTION2

TIOMOTION3