Sfera Timișoarei

Art Therapy 2018 copii de la spital

Arta vindecă. De aceea Art Therapy pentru copii a însemnat peste 30 de ateliere de terapie prin artă, o conferință de presă, un Ghid al Art-terapeutului și multe alte activități adiacente.

Derulat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” – Centrul de Sănătate Mentală pentru Copii și Adolescenți Nr.5, aflat pe str. Corbului nr. 7, Timișoara, proiectul Art Therapy s-a adresat unui grup vulnerabil și anume 300 de copii cu deficiențe psihice, care, prin intermediul atelierelor artistice, au beneficiat de un tratament complementar celui de specialitate medicală. În plus, vineri 2 noiembrie, la librăria Cărturești, a avut loc și lansarea Ghidul Art-terapeutului, scris de psiholog Veronica Cebuc, de la Centrul de Sănătate Mentală din Timișoara, „o carte cu instrucțiuni” pentru profesorii și părinții care îndrumă copiii spre activități artistice.

M-am dedicat copiilor de fiecare dată. La început foloseau culori închise, multe tonuri de negru și gri iar pe măsură ce am continuat atelierele de terapie prin artă copiii foloseau culori tot mai vesele și mai vii, reușind să exprime prin culoare și desen emoțiile și suferințele lor.” Lorena Garoiu – artist plastic – coordonator artistic al atelierelor Art Therapy.

* Dezbaterea pe tema art-terapiei se poate viziona aici, iar Ghidul Art-terapeutului se poate solicita printr-un e-mail la adresa sferatm@gmail.com