Solidari în fața COVID-19

Pentru colectarea rapidă și transparentă de fonduri care să ajute comunitatea să fie mai bine pregătită și să facă față crizei generate de coronavirusul SARS-COV-2, echipa Timotion prin Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, pune la dispoziție platforma www.timotion.ro, procesul de organizare și toate căile de comunicare de care dispunem.

Ne asumăm să identificăm și să transferăm donațiile către acele entități care asigură cea mai eficientă utilizare a resurselor. Împreună, printr-o acțiune responsabilă, vom depăși cu pierderi minime acest moment intens de criză.

În prima etapă de la declanșarea crizei, în parteneriat cu Școala Mamei Junior și corelați cu celelalte companii sau asociații care sprijină linia întâi a luptei împotriva Coronavirsului, am sprijinit, în primul rând, Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, Spitalul de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” și alte 9 spitale din județ.

În a doua etapă am susținut comunitatea pentru a depăși mai ușor criza generată de pandemie. Din fondurile strânse, și cu ajutorul ONG-urilor partenere, am ajutat sute de familii și grupuri vulnerabile în contextul COVID-19.

În a treia etapă ajutăm copiii fără posibilități să continue educația online, odată cu mutarea orelor de clasă în mediul online. Ne îndreptăm atenția în primă fază către copiii claselor a VIII-a și a XII-a care se apropie de perioada de examene din iunie.