SONDAJ pentru Timișoara: Votează un proiect major pentru comunitate

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) lansează un sondaj pentru timișoreni: alege și votează cel mai important proiect pentru comunitate!

Cetățenii sunt invitați să voteze dintr-o listă de 10 priorități, proiectele pe care ei le consideră cele mai importante pentru comunitate. Timișorenii își vor exprima părerea în printr-un vot online, acordând calificative între 1 și 5 fiecărei priorități/inițiativă din listă (1= deloc prioritar, 5= prioritate maximă).

Puteți completa sondajul AICI .

Prin acest sondaj este lansat și un mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să fie cât mai clar definite chiar de către comunitate, iar prioritizarea investițiilor să fie în funcție de nevoile reale ale orașului.

Este un exercițiu pentru cetățeni pentru a vedea că pot genera și ei schimbare, prin implicare directă.

Este un exercițiu pentru administrațiile locale de a cere ajutorul comunității, de a sprijini implicarea civică, de a fi deschiși la idei noi și de a analiza care sunt prioritățile exprimate de cetățenii orașului.

Lista cu cele 10 proiecte propuse este rezultatul unor documentări, consultări și dezbateri cu grupuri civice, experți, specialiști din Primăria Timișoara și din societate. 

Concomitent, acest sondaj este lansat și în alte patru orașe din țară: București (Sector 1), Reșița, Buzău și Râmnicu Vâlcea. Proiectele care vor ieși în topul listei, după voturile cetățenilor, vor fi discutate cu administrațiile locale, vor fi susținute și argumentate.

Toate se întâmplă în proiectul „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Proiectul este conceput pentru a genera prin consultare, activare comunitară și formare la nivel local, schimbări relevante în cinci comunități și un model de bună practică pentru implicarea cetățenilor în decizii cheie ale autorităților publice locale. 

Detalii despre proiect se regăsesc și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *