Sportul pentru toți: 4 proiecte câștigătoare

Patru școli din Timișoara își vor întâmpina elevii în toamnă cu facilități sportive îmbunătățite. O sală de sport reamenajată, o pistă de atletism, terenuri de baschet, o groapă de sărituri și o pistă de elan, dar și o tribună, sunt reabilitările propuse în cadrul programului „Sportul pentru toți” derulat în acest an și la Timișoara.

Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Decathlon România anunță cele 4 proiecte finanțate în cadrul fondului  „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta comunități din 3 orașe din țară. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Timișoara este de 248.833 lei.

Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru.

În cadrul  programului sunt oferite finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele din Timișoara. În acest an vor fi susținute două licee și două școli generale din Timișoara care își vor reamenaja și îmbunătăți facilitățile sportive: terenuri în aer liber, piste de alergare și săli de sport.

Iată câștigătorii care își vor implementa proiectele în perioada iunie – octombrie 2022.

  • Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara

Reconstrucția și reamenajarea pistei de ateetism prin înlocuirea suprafeței de tartan (470 mp) În prezent, pistele de atletism ale liceului sunt într-o stare foarte proastă, neutilizabilă, din cauza degradărilor prezente la nivelul suprafeței de călcare.

  • Colegiul Național Bănățean

Reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic. Terenul actual, se află în curtea interioară a scolii și este folosit în comun cu Liceul Teoretic Dositei Obradovici.

  • Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara

Îmbunătățirea facilităților sportive prin amenajarea unei piste de elan și a unei gropi de nisip pentru sărituri, marcarea a două mini-terenuri de baschet și amplasarea a 4 coșuri de învățare, amplasarea unei tribune de 90 de locuri.

  • Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara

Refacerea pardoselii sălii de sport: înlocuirea parchetului deteriorat (din lemn) cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv. Această reamenajare va asigura practicarea activității în condiții de calitate, siguranță, igienă și confort.

La Timișoara au fost depuse în total 11 proiecte, în valoare totală de peste 616.710 lei, însă juriul a desemnat doar cei patru câștigători, încadrându-se în bugetul fondului alocat pentru TImișoara – 50.000 de euro.

Despre programul ”Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

Pentru a urmări evoluția și stadiul implementării proiectelor câștigătoare din cele 3 orașe, comunitatea este invitată să urmărească site-urile dedicate:

pentru Brașov, accesați https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro

pentru Timișoara, accesați https://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti/

pentru București, accesați https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/sportul-pentru-toti-2022/

Despre Decathlon

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun.

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *