START înscrieri proiecte pentru Timotion 2020

În perioada 11 noiembrie – 11 decembrie 2019 se pot depune propunerile de proiecte pentru ediția din 2020 a evenimentului Timotion. Reprezentanții ONG-urilor și grupurilor de inițiativă din Timiș, Caraș, Arad și Hunedoara sunt invitați să depună proiecte.

Tradiția spune că odată cu toamna friguroasă și primele frunze căzute în Timișoara se dă startul și la Apelul de proiecte pentru Timotion 2020. Și ce tradiție frumoasă avem 🙂 Așadar astăzi, în 11 noiembrie 2019, organizatorii Timotion: Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura, spun START la depunerea de proiecte pentru care vom alerga și dona la ediția a VI-a Timotion din 26 aprilie 2020.

Pentru anul ce vine pregătim un nou eveniment de alergare care va reuni aceeași comunitate frumoasă din Timișoara, dar sperăm de data aceasta și mai mare, mai implicată și dornică de o schimbare în bine. La Timotion 2020 ne-am propus să primim tot 20 de proiecte de la ONG-uri și grupuri de inițiativă din aceleași 4 județe ca în anii precedenți, Timiș, Arad, Caraș și Hunedoara. De aceea pe site-ul www.timotion.ro se găsește deja Ghidul solicitantului cu informații complete despre eligibilitatea proiectelor, calendarul și modul de aplicare, dar și formularul de Înscriere proiect.

Proiectele propuse trebuie să abordeze teme ce reflectă nevoile actuale ale comunității noastre precum: educație, cultură, sănătate, revitalizare turistică sau civică sau pot fi programe care încurajează integrarea, colaborarea, respectul față de mediu și animale, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice și se adresează unui grup mai mare de beneficiari.

În concurs așteptăm proiecte ce abordează probleme reale ale comunității și ne dorim echipe de proiect energice și pregătite să mobilizeze oamenii să alerge și să doneze pentru cauza lor. Ne dorim echipe care cred cu tărie în cauza lor și care să depună tot efortul pentru ca proiectul lor să devină realitate. Noi, organizatorii Timotion vom fi alături și vom face echipă bună, pentru ca cele 20 proiecte selectate să strângă fondurile necesare și să ajungă cu bine la linia de finish. Cu fiecare ediție avem nevoie de susținerea Comunității, fiindcă știm din edițiile anterioare că e nevoie de mult efort să organizăm Timotion și că nu este deloc ușor să strângem fondurile necesare pentru proiecte. Timotion aduce o schimbare în bine în comunitate datorită proiectelor și oamenilor din spatele lor și este un program de succes fiindcă e o încununare a efortului unei comunități implicate.” (Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara)

Mai mult decât un simplu eveniment de alergare, Timotion a devenit de-a lungul celor 5 ani de viață o tradiție a orașului, o zi de celebrare a comunității.

Timotion este locul și momentul când realizăm că astrele mele sunt aceleași cu astrele tale, că împărțim un loc comun sub soare și că ne e mai bine dacă acționăm împreună, în comunitate. Timotion face să se alinieze astrele, măcar o dată pe an.” (Valentin Mureșan, membru în conducerea Asociației Alergotura.)

În 11 decembrie 2019 spunem STOP înscriere proiecte și evaluăm propunerile trimise, iar înainte de sărbătorile de iarnă anunțăm cele 20 de proiecte câștigătoare, pe post de cadou de Crăciun 🙂

O schimbare importantă este aceea că anul acesta propunerile de proiecte se vor trimite atât prin formularul online de pe www.timotion.ro cât și prin e-mail la adresa timotion.fctm@gmail.com. Sperăm ca această veste să ajungă la toți cei interesați de a depune proiecte.

Ca în fiecare an, echipa responsabilă de Timotion din cadrul Fundației Comunitare Timișoara vă stă la dispoziție pentru consultări între 11 noiembrie și 10 decembrie 2019, fie direct, prin e-mailul timotion.fctm@gmail.com sau la telefon 0799 518 729.

Succes tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *