Superhumans – Psihoeducație pentru Timișoara

Superhumans România şi-a propus să aducă în atenția comunității timișorene subiectul sănătății mintale prin organizarea de evenimente, întâlniri și mici intervenții artistice în spațiul public. Scopul proiectului a fost acela de a lărgi și consolida, în Timișoara, o comunitate de oameni pasionați de îngrijirea sănătății mintale, cărora să le fie puse la dispoziție resurse și metode de învățare care să îi ajute să depășească mai ușor posibile provocări.

Perioada de implementare a proiectului: 01.09.2022 – 31.05.2023

Număr de beneficiari direcți ai proiectului: 1.210

Număr de voluntari implicați în implementarea proiectului: 30

Număr de ore de voluntariat prestate pentru derularea proiectului: 1.300

Număr de activități/ evenimente/ ateliere derulate în cadrul proiectului: 25

Valoarea totală a finanţării: 53,036 lei

Obiectivele proiectului au fost:

1. Consolidarea unui nucleu de persoane din Timișoara care participă la întâlniri față-în-față și se implică în organizarea de activități care promovează sănătatea mintală în comunitate. 40 de persoane au participat la apropae fiecare eveniment și au rămas aproape de acesta.

2. Crearea a minimum 5 spaţii de bine în locuri publice din Timișoara cu intervenţii artistice care încurajează comportamente care susțin sănătatea mintală în comunitate.  

Proiectul a fost finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.