Teatrul Portabil

DSC01639

Ideea acestui proiect s-a născut din experiența noastră de voluntariat în cadrul centrelor de plasament din București și Timișoara, prilej cu care am descoperit și experimentat utilitatea jocurilor și exercițiilor specifice artei actorului în tratarea problemelor de comportament și de integrare socială a copiilor proveniți din medii defavorizate, care se confruntă adesea cu traume de abandon, respingere și umilire. Pe lângă rolul terapeutic, teatrul, o artă complexă și sincretică, oferă un cadru ideal pentru exprimarea de sine și pentru transformarea experiențelor negative în decoruri propice unei evoluții psiho-emoționale sănătoase.

Am pornit la drum alături de 11 copii înscriși în cadrul For Help Christian Asociation, cărora li s au alăturat colegii lor înscriși în program. Am format o echipă frumoasă în urma taberei Școala de vară Teatrul Portabil, proiect ce continuă si se va finaliza cu un spectacol creat de voluntarii din cadrul acestui proiect și de copiii de la For Help Christian Asociation, ce va fi prezentat la Teatrul de Păpuși și Tineret Merlin.

O surpriză și pentru noi a fost concertul ad-hoc susținut de trupa Peregrinii, în deschiderea taberei. Această trupă formată din adolescenți talentați a fost un minunat exemplu pentru copii, care au văzut cum pasiunea, performanța și succesul nu țin cont de vârstă și că prin muncă îți poți îndeplini visele de mic.

”Mie mi-a plăcut în tabără la Muntele Mic, vânătoarea de comori, mâncarea, jocurile, că am mers la hotelul Sebeș că am fost în pădure și ne-a prins ploaia, că am povestit cartea Harap alb, că a trebuit să facem o piesă de teatru despre Harap-alb, jocurile de dimineață, că ne-am rostogolit pe munte și jocul făcut de Denis și partiul.” (Adelina, 12 ani)

”Mie mi-a plăcut foarte mult în tabără camera mea și mâncarea. Și mi-a plăcut jocul samurai și când am mers în hotelul părăsit.” (Denisa, 11 ani)