Timotion sprijină alte 5 ONG-uri care ajută comunitățile vulnerabile

Fondul Solidari în fața COVID-19 crește încet încet datorită donatorilor individuali și a sponsorilor care cred în puterea solidarității, astfel că a adunat suficiente fonduri pentru a sprijini și alte grupuri vulnerabile în contextul COVID-19 cu ajutorul a 5 ONG-uri.

 Prima tranșă de finanțări a plecat la mijlocul lunii aprilie către 5 ONG-uri care au asigurat medicamente, alimente și produse de igienă pentru sute de familii din județele Timiș și Caraș Severin, afectate de criza COVID-19. La finalul lunii aprilie a plecat din Fondul Solidari în fața COVID-19, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura prin platforma Timotion, a doua tranșă de finanțări nerambursabile în valoare de 38.000 RON către alte 5 ONG-uri, care au ajutat sute de familii din județele Timiș și Hunedoara, astfel:

educatia la sat 4
verde de banat 2
verde de banat 1

1. Academia Mămicilor din Timișoara – 10.000 RON – au distribuit alimente neperisabile, fructe, legume și produse de igienă pentru 80 de copii și familiile lor din localitățile Pișchia, Bencecu de Jos, Bencecu de Sus și Murani.

2. Asociația Educația la Sat din Coșteiu – 8.000 RON – duc alimente și produse de igienă, scutece și lapte praf la zeci de familii din satele Hezeriș, Păru, Țipari, Valea Lungă si comuna Coșteiu.

3. Fundația de Abilitare Speranța – 4.000 RON – au asigurat medicamente, dispozitive medicale (termometru, tensiometru) produse de igienă și dezinfectanți pentru un grup vulnerabil format din 6 persoane cu dizabilitate intectuală și psiho-socială, care au trăit aproape toată viața lor în instituții rezidențiale ale statului, iar în momentul de față sunt beneficiarii serviciului de locuire în comunitate UnLoc. Cele 6 persoane recent intrate în comunitate și-au pierdut proaspetele locuri de muncă din pricina crizei provocate de COVID-19.

4. Fundația Pentru Voi – 8.000 RON – au asigurat medicamente, alimente, dezinfectanți și produse de igienă pentru 27 de adulți cu dizabilități de dezvoltare din cele 6 locuințe protejate ale Fundației din Timișoara, unde au parte de asistență, îngrijire și supraveghere permanentă 24/24.

5. Asociația Verde de Banat – 8.000 RON – au dus alimente neperisabile la zeci de bătrâni din comuna Bătrâna, cea mai mică comună din România, și la mai multe familii din satele izolate din apropiere.

unloc
unloc 2
educatia la sat 2

Vă mulțumim tuturor pentru implicare și încredere, și mai ales celor noi 5 mesageri ai solidarității, care au făcut toate aceste acțiuni posibile!

Fiți în continuare alături de noi cu o donație în fondul Solidari în fața COVID-19 sau printr-un SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIȘ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *