Timotion sprijină grupurile vulnerabile în contextul COVID-19

Platforma Timotion continuă strângerea de fonduri prin proiectul Solidari în fața COVID-19 și oferă sprijin financiar pentru grupurile vulnerabile în contextul actual de criză. Primii bani au fost trimiși chiar în săptămâna dinaintea paștelui ortodox, către 5 ONG-uri care s-au angajat să ajute mai multe grupuri și familii năpăstuite de schimbările produse de criza națională.

În prima etapă de la declanșarea crizei, în parteneriat cu Școala Mamei Junior și corelați cu celelalte companii sau asociații care sprijină linia întâi a luptei împotriva Coronavirusului, Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Alergotura, prin intermediul platformei Timotion, am sprijinit, în primul rând, Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, Spitalul de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” și alte 9 spitale din județ.

În etapa a doua ne propunem să susținem comunitatea pentru a depăși mai ușor criza generată de pandemie. Din fondurile strânse vor fi sprijinite în continuare comunitățile vulnerabile medical sau social, respectiv vârstnici, familii cu copii, persoane fără adăpost, persoane cu diverse boli care acum nu mai pot primi îngrijiri medicale etc.

Primele fonduri strânse pe platforma Timotion în contul Solidari în fața COVID-19 pentru comunitățile vulnerabile, au fost transferate către următoarele ONG-uri:

MLI covid019
InEdu covid 19

1. Fundația Timișoara 89 – 12.749 RON – ajută 48 persoane fără adăpost cu medicamente, tratament, produse de igienă în perioada de criză. Printre cei 48 de adulți fără adăpost se numără mai multe persoane în vârstă, peste 65 de ani, care au diverse afecțiuni cronice și care vor primi tratament la sediul Fundației Timișoara 89, unde sunt aflați în izolare, și unde primesc adăpost, hrană și medicamentele necesare pentru a nu ajunge la spital.

2. Fundația Missio Link Internațional – 20.000 RON – distribuie produse alimentare, de igienă, scutece și alte produse extrem de necesare către 63 de familii cu copii din orașul Recaș, rămase fără venituri din pricina crizei naționale, dar și către cele 7 mame tinere, între 16 și 24 de ani, cu 8 copii sub 3 ani, victime ale abuzului domestic sau a traficului de persoane, aflate în centrul maternal al fundației.

3. Asociația Acasă în Banat – 8.000 RON – pe lângă strângerea de fonduri și de bunuri in-kind pe care o realizează asociația în acest moment; distribuie alimente și produse de igienă de bază către 200 de familii cu copii sau vârstnici din județele Timiș și Caraș, sau care și-au pierdut veniturile și locurile de muncă din pricina crizei COVID-19.

4. Asociația CRIES – 19.500 RON – distribuie hrană și alimente către 2 centre de primire a persoanelor fără adăpost din Timișoara, respectiv beneficiarii Fundației Timișoara 89 și beneficiarii Federației Caritas. Parte din hrana pentru grupurile vulnerabile va fi achiziționată de la producători locali, deasemenea afectați de scăderea comenzilor și a producției pe timp de criză.

5. Asociația InEdu – 8000 RON – distribuie produse alimentare și de igienă de bază către 40 de familii cu copii sau persoane fără adăpost din comuna Biled, deasemenea afectate financiar de criza provocată de COVID-19.

acasa in banat covid19 1
acasa in banat covid19 2
acasa in banat covid19 4
PSX 20200417 1016541
PSX 20200417 101558

Suntem foarte recunoscători și ne inclinăm atât pentru donațiile și sponsorizările primite, cât și pentru eforturile depuse de ONG-iștii locali în sprijinirea comunităților cele mai afectate de vremurile gri în care ne aflăm.

Fiți în continuare alături de noi cu o donație în fondul Solidari în fața COVID-19 sau printr-un SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIȘ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *