Un nou aparat de testare COVID-19 la Timișoara

Înainte de orice, dorim să mulțumim echipei ARC România (Asociația pentru Relații Comunitare) care a prioritizat o aparatură medicală atât de necesară în contextul actual către Timișoara. Să înceapă testările masiv!

Deși suntem într-o perioadă care e departe de a fi una roz, un „motiv de bucurie” la nivel local este că începând cu 31 martie 2020, în ”Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara vor putea fi făcute până la 500 de teste în 16 ore, datorită noului aparat de testare donat de Fundația Comunitară Timișoara și achiziționat prin Fondul de Urgență de Asociația pentru Relații Comunitare România. Echipamentul atât de necesar în această perioadă a costat 113.350 euro.

Încă de la primele semne ale crizei medicale din România, ARC a colectat, prin rețeaua națională de Fundații Comunitare, nevoile spitalelor din teritoriu și a strâns bani pentru echipamentele necesare medicilor care luptă cu coronavirusul. Prioritatea numărul 1 a Fondului de Urgență a fost și încă este creșterea capacității de testare a Covid-19 în toată țara, dar și achiziția de echipamente și materiale de protecție pentru echipele medicale. Printre primele apeluri la care Asociația pentru Relații Comunitare a răspuns, a fost cel venit de la Timișoara, pentru cumpărarea unui aparat de testare și a 3.000 de teste Covid-19.

Mulțumim Asociației pentru Relații Comunitare pentru promptitudinea cu care a răspuns nevoii urgente de a crește capacitatea de testare în Timișoara, contribuția adusă potențează eforturile centrului de testare și asigură o capacitate de testare ridicată de aproximativ 500 teste pe zi.” (Daniela Chesaru, din partea Fundației Comunitare Timișoara și a echipei Timotion)

aparat covid 19 1
aparat covid 19 5

În continuare, fundațiile comunitare din toată țara desfășoară campanii la nivel local pentru dotarea spitalelor și protejarea medicilor în lupta cu pandemia COVID-19. În Timișoara, prin intermediul platformei Timotion, am strâns până în acest moment (2 aprilie 2020) 187.095 lei, bani care au fost folosiți pentru cumpărarea de echipamente de protecție pentru personalul medical, kituri de testare. De asemenea am colectat de la companii donații în bunuri pentru spitale, precum 2 aparate de ventilație, echipamente de minimă protecție pentru personalul medical, produse de dezinfectare și produse alimentare. Vezi mai multe despre campania de solidaritate în fața COVID-19 a echipei Timotion, aici.

Noi suntem în continuare pe baricade pentru achiziții medicale urgente și pentru sprijinirea medicilor din Timișoara. Dacă dorești să fii alături de noi, o poți face printr-o donație pe platforma Timotion, AICI: https://www.timotion.ro/proiecte-2020/solidari-in-fata-covid-19/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *