Povestea proiectului ”Învață să reușești!” implementat de Fundația United Way România, de la Timotion ediția a VI-a, este povestea copiilor pentru care mersul la școală este o provocare. O provocare materială care înseamnă accesul restrâns la rechizite, materiale educaționale și chiar îmbrăcăminte și încălțăminte, iar recent și accesul la tehnologie, calculator, laptop, tabletă, sau măcar un smartphone.
În acest proiect promovăm cititul și implicit, dezvoltarea abilităților de citit la copii, deoarece dacă până la sfârșitul ciclului primar copiii nu citesc cursiv și cu înțeles, ei rămân în urmă și se descurajează, fapt care duce la absenteism școlar începând din ciclul gimnazial, și apoi în liceu abandonează școala. Activitățile UWRo au loc în cadrul Școlii Gimnaziale 15 Timișoara, Școlii Gimnaziale 20 Timișoara, Școlii Gimnaziale Bucovăț, Școlii Gimnaziale Carani, Școlii Gimnaziale Sînandrei, Școlii Gimnaziale Mașloc, Școlii Șemlacu Mare prin susținerea Clubului de lectură, ca activitate interactivă și dinamică menită să motiveze copiii să învețe să citească cu înțeles.
În perioada proiectului, au fost achiziționate și donate către copii circa 50 de cărți, 200 de copii au participat săptămânal la Clubul de lectură, și 10 voluntari au desfășurat activități online, unu la unu, cu copiii care au dificultăți de citire, precum și ateliere de grup online. Tot online a avut loc și întâlnirea cu un scriitor local, care le-a citit copiilor un pasaj din cartea „Dincolo de cuvinte. Destainuirile unui motan cuMinte”.
Proiectul ”Învață să reușești” de la Timotion VI a inclus și o campanie de promovare a cititului în rândul angajaților companiilor partenere, specialiștilor din proiecte, copiilor și părinților acestora, dar și o colectă de cărți în rândul angajaților de la Regina Maria, care au donat copiilor din proiect peste 50 de cărți atractive, specifice vârstelor 6-10 ani.
„Îmi place la Clubul de lectură faptul că citim povești interesante și le comentăm împreună. Clubul de lectură mă ajută să îmi îmbunătățesc vocabularul și cunoștințele și la plăcerea citittului” –Dario, clasa a IV-a