United Way

United Way 2017 Viitorul Incepe Azi

Programul “Învață să reușești!” al Fundației United Way România are ca scop prevenirea abandonului școlar atât prin servicii de suport de tip after school adresate copiilor din familii defavorizate din cartierul Fratelia și Iosefin din Timișoara, cât și prin sprijin oferit acestora în vederea identificării intereselor profesionale. Toate acestea sunt posibile prin oferirea de sprijin în efectuarea temelor și sprijin material (hrana, rechizite, imbracaminte), dar și prin sprijinirea copiilor în a‐și proiecta un viitor profesional, care poate constitui un factor motivațional pe termen lung pentru finalizarea studiilor.

Pe parcursul proiectului, copiii și-au îmbunătățit deprinderile de muncă independentă/studiu individual și rezultatele școlare. Nu s-au înregistrat cazuri de abandon școlar, copiii au dobândit încredere în forțele proprii și au demonstrat comportamente adecvate în diverse ocazii atât personale cât și în mediul de la școală. Totodată s-au remarcat schimbări în atitudinea părinților față de copii dar și în relația părinților cu școala.

În perioada de implementare a proiectului din 2017-2018 am reușit următoarele:

– 101 copii au beneficiat de servicii de tip after school (masa calda zilnica, pregătire a temelor, school (masa calda zilnica, pregătire a temelor, etc)

– 80 de copii au realizat și împărtășit o reprezentare a profesiei pe care și‐o aleg (colaje, fimulete, etc)

– 1 expoziție ”Viitorul începe azi” la Colegiul ”Ion Vidu” a fost organizată cu reprezentările tipurilor de meserii prin ochii copiilor, la care au participat peste 200 de copii din Timișoara și mediul rural

– 77 voluntari ‐ profesioniști au facilitat cunoașterea copiilor referitoare la meseriile lor

– au avut loc 17 vizite la diferite companii/ instituții/ organizații neguvernamentale

– 17 domenii de activitate au fost explorate de copii

– 70 de părinţi au beneficiat de informare şi consiliere cu privire la importanţa educaţiei copiilor

 

Mie îmi place mult dansul popular și m-am bucurat că am putut să-i învăț și pe alți copii pașii jocului de doi din Banat,să le prezint costumele tradiționale bănățene și apoi să-i invit să se prindă în „Hora mare”. Expoziția „Viitorul începe azi”a fost foarte reușită,am avut de învățat și de la ceilalți copii participanți și am plecat de acolo cu gândul că orice meserie este frumoasă dacă o faci cu placere.” (Anamaria, 14 ani)