”Voci portabile pentru comunitate” la Timotion 8-imist

În 2022 la cea de-a opta ediție Timotion, am alergat pentru artă, teatru și incluziune, altfel spus pentru proiectul ”Voci portabile pentru comunitate” al Asociației Hoinart – Teatrul Portabil.

Și pentru că și-a atins obiectivul de strângere de fonduri, proiectul a început, conform planului, în luna iulie 2022, prin sesiuni de lucru cu beneficiarii. După o perioadă în care s-au cunoscut mai bine, atelierele de teatru radiofonic au debutat în luna septembrie, la Casa Tineretului, pentru 30 de beneficiari. În paralel, echipa de proiect a organizat un Masterclass de teatru radiofonic, pentru profesioniștii interesați de domeniu, susținut voluntar de domnul regizor Mihai Lungeanu (câștigător a cinci premii UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic) de la Teatrul Nottara din București. Începând cu luna octombrie, atelierele s-au desfășurat în paralel, la sediile organizațiilor partenere, respectiv Fundația Pentru Voi (Centrul de Zi Orizont) și Ceva de spus. Pe lângă atelierele săptămânale, am avut întâlniri de lucru/documentare cu scopul realizării unui scenariu original. Odată scris, și după mai multe repetiții încărcate de emoții, premiera spectacolului radiofonic a avut loc în 9 decembrie la Casa Tineretului.

Wake up, Timi!

Parafrazând binecunoscutul vers al începutului Imnului Național, Wake up, Timi! e un spectacol colaj, bazat pe mărturiile unor persoane cu dizabilități, articole de presă, povești despre locuri reprezentative pentru Timișoara, inserții de Nichita Stănescu și Eugen Ionesco, cu o coloană sonoră alcătuită din melodii celebre ale trupelor Phoenix și Pro Musica împletită cu compoziții originale.

Distribuția: 

Vocea Fântânii Punctelor Cardinale – Simona Smultea

Piața Libertății – Cristina Drângă

Fântâna cu Pești – Marius Bodea

Monumentul Învingătorul – Ciprian Curic

Narator – Inca Miatov

Corul orașului – Cristina, Alin, Daniel, Laurențiu, Gabriel, Ciprian, Adi, Adelina, Iulia, Daciana, Alexandra, Alexia, Oscar, beneficiari ai Fundației Pentru Voi.

Poeme – Eugen Boksey

Muzică – Oscar Domoszlay

Scenariu de spectacol și regie artistică – Raluca Grumăzescu

Editare și montaj audio și regie tehnică – Alexandru Maniu

Gabi, cu hanoracul său Unity in diversity, este cel de la care am primit lecții valoroase de empatie. Inca, nelipsită la repetiții, cea mai voluntară și plină de idei, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu gata să ajute, să se implice. Marius este cel care ne amintește mereu de importanța punctualității și a respectării timpului celuilalt.” (Raluca Grumăzescu – Teatrul Portabil)