Voci portabile pentru comunitate la Timotion 8 – imist

Vocile persoanelor cu dizabilități sunt adesea neauzite în comunitate. E nevoie de educație, activități de integrare socială și multă muncă pentru a schimba paradigmele, astfel încât, toți oamenii, indiferent de (diz)abilitate, să fie integrați echitabil și onest în viața orașului.

Fondurile strânse pentru proiectul ”Voci portabile pentru comunitate” de la ediția VIII-a Timotion, au venit în folosul persoanelor cu dizabilități la finele anul trecut. Asociația Hoinart, cunoscută ca Teatrul Portabil, a derulat proiectul în perioada septembrie – decembrie 2022, unde 30 de beneficiari (de la Fundația pentru Voi și Asociația Ceva de Spus) au participat la o serie de ateliere de teatru radiofonic. O ocazie de explorare, de creștere a încrederii de sine și dezvoltare pentru fiecare participant. În paralel, echipa de proiect a organizat un Masterclass de teatru radiofonic, pentru profesioniștii interesați de domeniu, susținut voluntar de regizorul Mihai Lungeanu.

Finalul proiectului a fost marcat de audiția în premieră a spectacolului radiofonic ”Wake up Timi” – Voci portabile pentru comunitate, în luna decembrie 2022. Spectacolul radiofonic îi are în distribuție chiar pe beneficiarii proiectului, după cum urmează:


Vocea Fântânii Punctelor Cardinale – Simona Smultea
Piața Libertății – Cristina Drângă
Fântâna cu Pești – Marius Bodea
Monumentul Învingătorul – Ciprian Curic
Narator – Inca Miatov
Corul orașului – Cristina, Alin, Daniel, Laurențiu, Gabriel, Ciprian, Adi, Adelina, Iulia, Daciana, Alexandra, Alexia, Oscar, beneficiari ai Fundației PentruVoi.

Poeme – Eugen Boksey
Muzică – Oscar Domoszlay
Scenariu de spectacol și regie artistică – Raluca Grumăzescu
Editare și montaj audio și regie tehnică – Alexandru Maniu

Vă dorim audiție plăcută!