Programul „Sportul pentru toți” 2023 și-a ales câștigătorii

Alte două școli din Timișoara își vor întâmpina elevii în toamnă cu facilități sportive îmbunătățite. Programul „Sportul pentru toți” 2023 și-a ales câștigătorii acestui an: Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27.

Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Decathlon România anunță cele 2 proiecte finanțate în cadrul fondului  „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta comunități din 4 orașe din țară. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 este de 210.000 lei, la Timișoara.

Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor și vizează proiecte de investiții care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru. Programul se află la a doua ediție în Timișoara, anul trecut fiind reabilitate terenuri și săli de sport de la patru școli din oraș.

Juriul format din Iulia Ordeanu (leader CSR Decathlon România), Simina Cuc (arhitect), Flavius Nastor (inspector școlar educație fizică și sport Inspectoratul Județean Școlar Timiș) și Cosmin Ciorman (profesor de sport, organizator evenimente sportive) a avut de selectat dintre 6 proiecte depuse. Cele două școli care vor beneficia de finanțare sunt Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27.

La Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” va fi refăcut terenul de sport din curtea școlii, teren aflat într-o stare de degradare accentuată. Școala se poate mândri cu organizarea unor competiții regionale, precum și cu existența unor echipe ce fac performanțe sportive, iar asociația de părinți a școlii a depus proiectul pentru a reuși renovarea terenului.

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a decis să depună un proiect pentru a veni în sprijinul copiilor care fac baschet de performanță la Școala Gimnazială nr. 27. Aici va fi construit un teren de baschet, aceasta fiind o nevoie urgentă a școlii și astfel, echipele școlii să se poată antrena în condiții foarte bune.

Valoarea totală a investițiilor în cele două școli este de 272.470 lei, din care 210.000 de lei vor fi acoperite prin program, iar restul sumei va fi asigurată de aplicanți din fonduri proprii sau alte fonduri atrase. Lucrările vor fi finalizate la ambele școli până în noiembrie 2023.

Despre programul ”Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Comunitară Prahova și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2023, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție, în Prahova.

Despre Decathlon

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1600 de coechipieri în 2022. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta “Fabricat în România”.

Despre Fundația Comunitară Timișoara

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construim mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 200 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *